Aktif-Sen: Haberin Kaynağı Biz Değiliz

Manisa'nın Demirci ilçesinde son günlerde görsel ve yazılı basında eğitim camiasıyla ilgili çıkan haberler üzerine...

Manisa'nın Demirci ilçesinde son günlerde görsel ve yazılı basında eğitim camiasıyla ilgili çıkan haberler üzerine Sultanlar Özel Eğitim Tic. AŞ Genel Müdürü Sami Tunç ve Aktif-Sen Üyesi Turan Gök bir basın açıklaması yaptılar.

Haberin kaynağının kendileri olmadığını ifade eden Sami Tunç, söz konusu haberlerin, konu ile alakası olmayan bazı kişiler ve kuruluşlar tarafından medyaya servis edildiğini vurguladı. Demirci Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idarecilerine yönelik yapılan karalama, yıpratma ve linç girişimini üzülerek gördüklerini kaydeden Tunç, şunları söyledi: "Bu olayla ilgili görsel ve yazılı medyada çıkan haber, yorum ve mesajların, şahıslarımızla, üyesi olduğumuz Aktif Eğitim-sen, Demirci Eğitim Kültür Derneği ve gönüllüler hareketine destek veren sivil toplum kuruluşlarıyla uzaktan yakından alakası yoktur. Bu haberlerin bizimle alakası olduğunu düşünen ve söyleyenler büyük bir hezeyan içindedir. Çünkü gönüllüler hareketini oluşturan fertler; Allah'tan korkar, diğer insanların onurlarını kıracak tavır ve davranışlar içine girmezler, siyasi entrikalar çevirmezler, insanlara kin ve nefret gözüyle bakmazlar. Yaratılanı Yaratan'dan dolayı severler.''

Reklam
Reklam

Bu dedikodu ve iftirayı ileri sürenlerin siyasi hesapları olduğunu belirten Sami Tunç, ''Siyasi olarak kendilerine yakın görmedikleri idarecileri halkın nazarında kötü duruma düşürmek, Demirci Kaymakamımız Sayın Yalçın Sezgin ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idarecilerini yıpratarak, ilçemizdeki sivil toplum kuruluşlarıyla beraber yapılan uyumlu ahenkli ve güzel işlere engel olmak, bu kuruluşların faaliyetlerine izin verilmemesini sağlamak dolayısıyla güzel Demircimize zarar vermektir.'' dedi.

Demirci'nin bir öğrenci şehri olduğunu kaydeden Tunç, yapılmak istenenin, ''Demirci'ye ilçe dışından eğitim için gelen öğrencilere her türlü maddi zorlukları aşarak, bin bir fedakarlıkta bulunarak destek vermek için çalışan sivil toplum kuruluşlarının gelir sağlamak ve öğrencilere burs verip, barınma ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, gönüllülerin üstün gayretleriyle yaptıkları kermeslere engel olmak'' olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: