AKÜ sınav tarihlerini açıkladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) özel yetenek sınavı ile öğrenci alan akademik birimleri için hazırlık kursu, ön kayıt, yetenek sınavı, kesin kayıt ve yedek kayıt tarihlerinin belirlendiği bildirildi.

AKÜ'den yapılan yazılı açıklamada, bu yıl Güzel Sanatlar Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Devlet Konservatuvarı'na özel yetenek sınavı ile alınacak 120 öğrenci için Ağustos ve Eylül ayında kurs açılacağı, Ağustos ayının 2. haftasından itibaren öğrenciler için sınav ve kayıt döneminin başlayacağı, kursların haftalık ücretinin 50 milyon, bu bölümler için ön kayıt ücretinin ise 75 milyon lira olarak belirlendiği ifade edildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'ne alınacak 20 öğrenci için özel yetenek sınavlarının 17-18 Eylül tarihlerinde fakültenin kendi binasında yapılacağı, sınavlara hazırlık kurslarının 2-6 Eylül ile 9-13 Eylül tarihleri arasında açılacağı, ÖSS'de 120 puan ve üzerinde puan alan öğrencilerin ön kayıtlarının 2-6 Eylül tarihleri arasında AKÜ Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda yapılacağı bildirildi. Sınavlar sonrası söz konusu bölüme girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin 23-25 Eylül tarihleri arası, yedek kayıtların ise 26-27 Eylül tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun öğretmenlik bölümüne alınacak 40 öğrenci için özel yetenek sınavlarının, 19-23 Ağustos tarihleri arasında Ahmet Karahisari Kampusü Kapalı Spor Salonu'nda yapılacağı, sınava hazırlık kurslarının 5-9 Ağustos ile 12-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşeceği açıklandı. Sınavlar için ön kayıtların 12-16 Ağustos tarihleri arasında Afyon Lisesi karşısında bulunan eski rektörlük binasında, bölüme girmeye hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtlarının 26-29 Ağustos, yedek kayıtların ise 2-20 Eylül tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Öte yandan, yazılı açıklamada AKÜ Devlet Konservatuvarı'nın Klasik Batı Müziği Piyano ve Yaylı Çalgılar ile Klasik Türk Müziği'nin Temel Bilimler ve Ses Eğitimi ana sanat dalı bölümlerine alınacak 60 öğrenci için özel yetenek sınavının 11-13 Eylül tarihleri arasında konservatuar binasında yapılacağı, sınava hazırlık kurslarının 31 Ağustos-4 Eylül ile 5-9 Eylül tarihleri arasında açılacağı ifade edildi. Sınavlar için ön kayıtların 2-6 Eylül tarihleri arasında AKÜ Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda, kesin kayıtların 16-20 Eylül tarihleri arasında, yedek kayıtların ise 23-24 Eylül tarihlerinde yapılacağı açıklandı.

Reklam
Reklam

AFYON (İHA)

Anahtar Kelimeler: