AKÜ Veteriner Fakültesi Projesine ZEKA'dan Destek

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi tarafından Zafer Kalkınma Ajansı'na (ZEKA) sunulan "Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Modern Manda Yetiştiricilik

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi tarafından Zafer Kalkınma Ajansı'na (ZEKA) sunulan "Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Modern Manda Yetiştiricilik Sisteminin Kurulması" başlıklı proje desteklenmeye hak kazandı.

AKÜ'den yapılan yazılı açıklamada, AKÜ Veterinerlik Fakültesi tarafından hazırlanan projenin 86,5 puanla en iyi 2'nci proje olduğu bildirildi.

Projenin bütçesinin yaklaşık 1,5 milyon lira olduğunun vurgulandığı açıklama şöyle: "26 adet Kalkınma Ajansı'ndan biri olan Zafer Kalkınma Ajansı tarafından TR33 Bölgesi (Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa, Uşak), teknik ve mali açıdan desteklenmektedir. Bu kapsamda TR33 Bölgesi'nden Ajansa başvuran 91 adet projeden 33'ü desteklenmeye hak kazanmış olup, AKÜ Veteriner Fakültesi tarafından hazırlanan 'Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Modern Manda Yetiştiricilik Sisteminin Kurulması' başlıklı proje, 86,5 puan ile en başarılı 2. proje oldu. Manda yetiştiriciliği ve manda ürünlerine karşı ülkemizde mevcut bulunan potansiyel yaklaşımlara yenilikçi bir bakış açısı kazandırılıp, sektöre artı değerler katmak amacıyla sunulan proje bütçesi, yaklaşık 1,5 milyon lira olup, yüzde 50 hibe desteğini ajanstan sağlayacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: