AKÜ, Yaşam Boyu Merkezi'ni hayata geçiriyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), öğrenci ve öğretim üyelerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ‘Yaşam Boyu Merkez’...

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), öğrenci ve öğretim üyelerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ‘Yaşam Boyu Merkez’ projesini hayata geçiriyor. Kampüs binasında yapılacak ve içerisinde 50 adet dükkânın bulunduğu merkezde yeme, içme, kitap okuma, dinlenme, bir bileti satın alma, bankacılık ve alış veriş gibi hizmetler verilecek.
Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, yaşam boyu merkeze sahip üniversitelerin hem öğretim üyeleri, hem de öğrenciler tarafından tercih edildiğini söyledi.
Yurt dışındaki başarılı ve aktif üniversiteleri incelediğinde en başarılı üniversitelerin yaşam boyu merkezlerini hayata geçirdiklerini gördüklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Solak, öğrenci ve öğretim elemanın 12 saat kampüste kaldığını, çeşitli ihtiyaçlarının bir merkezde karşılamalarının başarı için önemli olduğunu belirtti.
Rektör Solak, “Biz yaşam merkezini harekete geçiriyoruz. Tapusunu aldık, devret işlet modeli ile yapacağız. İçinde 50 dükkânı ve hizmet binası bulunan inşaatın ihalesini yapacağız. Haziran 2012’de de hizmet açacağız. Sistemin yazın çatısı açık, kışın çatısı kapalı olacak ve içinde raylı sistem olacak.” dedi.

Reklam
Reklam

AFYON’DA BAZI ŞEYLER NETLEŞMELİ
Afyonkarahisar’ın ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Solak, termal sağlık turizminin kentin geleceğine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.
Solak, dünyada sağlık pastasının yaklaşık 100 milyar doları bulduğunu ifade ederek Afyonkarahisar’ın da bu pastadan pay alabilmesi için şimdiden bazı şeyleri hazırlaması gerektiğini kaydetti.
Solak, “Turizm fakültesini açıyoruz. Ancak, bazı şeyleri ön plana çıkarmamız lazım. Tedavilerin nasıl olacağı, gelen insanlarla iletişimde dil sorununun nasıl çözüleceği konusunda çalışmalar gerekiyor. Bunun için bilimsel olarak turizme ve çevreye yönelik bir rehber hazırladık. Dil kursları başlattık.” diye konuştu.
Zafer Havalimanı'nın bu yıl içinde açılmasının planlandığını ancak ertesi günü binlerce hastayı beklemenin hayalcilik olacağını dile getiren Solak, "Böyle bir durum yok. Var dersek kendimizi aldatırız. Olmazsa olmaz ayaklarını yerine getirmemiz lazım. Biz turizm fakültesi ile dil sorunun ortadan kaldırmak ardından da aşçı, fizik tedavi, büro memuru, ön büro memuru bunun yanında fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezini hizmete açarak gelenleri memnun etmemiz lazım.” şeklinde konuştu.
Afyonkarahisar’da bir turizm seferberliği yaparak herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Solak, tedavi amaçlı gelen turistlerin 24 saatini nasıl geçireceğinin iyi planlanması gerektiğini anlattı.
Solak, "Turizm için gelen insanların 24 saati nasıl geçecek. 8 saat uyuttuk, 3 saatte 3 öğün yemek yedirdik, sonrası yok. Sigorta güvenliği, kapalı alış veriş yeri, sağlık güvencesi. Bunların alt yapısını hazırlamamız gerekiyor. Turizm fakültesi olmadan taşıma su ile değirmene su taşımak gibi bir şey olur.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz