AKÜ'de "23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği" başladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce bu yıl 5'ncisi düzenlenen "23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği"

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce bu yıl 5'ncisi düzenlenen "23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği" törenle başladı.

Şenlik Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Duygu Sökezoğlu, AKÜ Atatürk Kültür Merkezi'ndeki açılış töreninde, şenlikte 13 ilden yaklaşık 1300 öğrencinin iki gün süresince gösteriler sunacağını bildirdi.

TRT Ankara Çocuk Korosundan Şırnak İdil Anafartalar İlköğretim Okulu Korosuna kadar 40 koronun şenliğe katıldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Sökezoğlu, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Konserler için ekim ayından itibaren çalışmalara başladık. 13 farklı üniversiteden 16 öğretim üyesi bizi desteklemek amacıyla Afyonkarahisar'a geldi. Şenliğimizi izleyip değerlendirme yapacaklar. Düzenleme kurulumuzda yaklaşık 10 hocamız görevli. Bunun dışında 20 konservatuvar öğrencimiz şenliklerde görev yapacak. Koroların çoğalması, daha fazla öğrencinin sahneye çıkması, tecrübe yaşaması, bizimle olmasa bile müziği bilen, iyi müzikle kötü müziği ayırt edebilen insanların yetişmesi için bu şenliği düzenliyoruz. Türkiye'de herkese sanatçı gözüyle bakılıyor. Bu ayrımın yapılması istediğimiz için böyle bir şenlik başlattık. Şenlik ilk başladığında 3 koro katılmıştı. Bu yıl bu sayı 40'a yükseldi. Önümüzdeki yıl bu sayı 23 olur. Ondan sonraki yıl daha da artar. Sonra da tüm Türkiye'den katılım olmasını bekliyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: