AKÜ’de 66 Doktor Adayı Mezuniyet Heyecanı Yaşadı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi'nden mezun olan 66 doktor adayı, yemin etti. 2012-2013 Akademik...

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi'nden mezun olan 66 doktor adayı, yemin etti.

2012-2013 Akademik Yılı Mezuniyet ve Yemin Töreni ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Dekan Prof. Dr. Ahmet Songur, fakültede 6 yıl boyunca zorlu bir eğitim sürecinden geçen öğrencilerin görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerine inandığını söyledi. Songur, "Bu mesleğin insanlık için çok özel ve ulvi bir meslek olduğunu unutmayınız. Çünkü sizler insan sağlığını korumayı amaçlayan, geliştiren ve tedavi eden insan odaklı bir eğitim aldınız. Kutsal bir mesleğin icracıları olarak, tüm olumsuzluklara karşılık, titiz bir şekilde ve çok çalışarak görevinizin hakkını vereceğiniz inancındayım." dedi.

Reklam
Reklam

Vali İrfan Balkanlıoğlu da ülkenin en fazla ihtiyacı olan mesleklerinin başında sağlık sektöründe çalışanların geldiğini söyledi. Balkanlıoğlu, "Sağlık sektöründe çalışan tüm personele çok ihtiyacımız var. Mezun olan genç doktorlarımız insan sağlığı ile ilgili çok önemli bir konuda görev alacaklar. Kendilerini ve aileleri tebrik ediyorum. Çok zor 6 yılı geride bıraktılar. Bütün fakülteler kendi çapında zordur, ama zannediyorum ki en zoru ve en fazla ders çalışmayı gerektiren fakülte tıp fakülteleridir." diye konuştu.

Balkanlıoğlu, doktor adaylarına yaptıkları mesleğin çok kutsal olduğunu hatırlatarak, hiçbir zaman heyecanlarını kaybetmemelerini, ve sürekli kendilerini geliştirmesini istedi.

Konuşmaların ardından bölüm birincisi Merve Çetinkaya yaş kütüğüne plaket çaktı, ardından diploma ve hediyesini Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun elinden aldı.

Mezun olan diğer öğrencilerin diplomaları ve hediyeleri il protokolü tarafından verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: