Akü’de Öğrenim Gören Yabancı Uyruklu Öğrenciler Yemekte Bir Araya Geldi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Türkiye’de yalnızca 19 üniversitede olan ‘diploma...

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Türkiye’de yalnızca 19 üniversitede olan ‘diploma eki belgesini’ aldıklarını kaydederek, bu belge ile AKÜ’den mezun olan öğrencilerin özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde daha rahat iş bulabileceklerini ve iş kurabileceklerini söyledi.

AKÜ'de öğrenim gören 217 yabancı uyruklu öğrenci için akademik yıl kapanışı öncesi AKÜ ve Afyonkarahisar Belediyesi iş birliği ile kaynaşma yemeği düzenlendi. Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen yemekte konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 2012-2013 yılı akademik yılında üniversitenin 217 yabancı öğrenciye kapılarını açtığını, önümüzdeki dönem ise bu rakamı 568 kontenjan olarak Yüksek Öğretim Kurumu'na bildirdiklerini söyledi. 29 Mayıs’ta AKÜ’ye yabancı uyruklu öğrenci almak için dil sınavı yapacaklarını ve bu sınava 700’e yakın başvuru yapıldığını aktaran Rektör Solak, hedeflerinin ilk 5 yıl içerisinde 3 bin yabancı uyruklu öğrenciye üniversite de eğitim vermek olduğunu kaydetti. Bu öğrencilerin Türk Cumhuriyetleri, Asya ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere Balkanlar ve Ortadoğu ülkelerinden geleceklerini anlatan Rektör Solak, öğrencilerin mühendislik, sağlık, veteriner hekimlik ve güzel sanatlar gibi değişik bilim alanlarında eğitim göreceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Konuşmasında bir de öğrencilere müjde veren Rektör Solak, AKÜ’nün Avrupa Birliği ile YÖK arasında ki belirlenen standartlar doğrultusunda Türkiye’de sadece 19 üniversiteye verdiği ‘diploma eki belgesini de aldığını söyleyerek, “Diploma ekini resmen almış bulunmaktayız. Bizden mezun olduğunuz zaman aldığınız diplomanın yanında, diploma ekini aldığınızda AB ülkelerinde rahatlılıkla iş kurabilecek ve diplomanız daha fazla geçerli olacak. Yakında Avrupa Kredi Transfer Sistemi belgesini de alacağız, çalışmalarımız hızla gidiyor. Yakında onu da alacağız. Türkiye’de Avrupa Kredi Transfer Sistemi belgesini alan 13 üniversite, diploma eki belgesi alan ise 19 üniversitede var. Dolayısı ile çok iyi bir konumdayız ve siz çok iyi bir üniversitede okuyorsunuz” diye konuştu.

Etkinlikte konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, yabancı uyruklu öğrenciler için hem Türkiye hem de kendi ülkelerinin geleneklerini yansıtan çeşitli eğlenceler düzenlenmesinin planlandığını, ancak Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleştirilen bombalı saldırıdan ötürü eğlenceden vazgeçildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Yemeğe katılan yabancı uyruklu öğrenciler ise, Türkiye’de olmaktan ve AKÜ’de öğrenim görmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek, ülkelerindeki arkadaşlarına Afyonkarahisar’ı önerdiklerini söylediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz