AKÜ’den Fransa’ya kınama

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Senatosu, Fransa Parlamentosu’nun kabul ettiği sözde Ermeni soykırımını inkâr edenlerin hapis...

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Senatosu, Fransa Parlamentosu’nun kabul ettiği sözde Ermeni soykırımını inkâr edenlerin hapis ve para cezasına çarptırılmasıyla ilgili yasalaştırılan kararı kınadı.
AKÜ’den yapılan açıklamada; Türkiye'yi sözde soykırım suçu ile itham eden ve tarihi gerçekleri saptıran kararın, Avrupa'da demokrasinin temelini oluşturan fikir ve ifade özgürlüğü ilkelerine kesinlikle uymadığı gibi, Fransa'nın üstlendiği insan hakları ve temel özgürlükler gibi demokratik değerlere saygı göstermek yükümlülüğü ile tamamen tezat oluşturduğu bildirildi.
Fransa’nın tutumunun insanlık adına utanç verici olduğu bildirilen senato kararında, şu görüşlere yer verildi: “Osmanlı Arşivleri'nin herkese açık olduğu gerçeğinden hareketle, tarihimizden asla utanmadığımızı bu vesileyle yinelemek ve tarihi hakikatlerin bu tür gündelik, siyasi çıkar hesaplarına feda edilmesini doğru bulmadığımızı da ifade etmek isteriz. Şurası iyice bilinmelidir ki bu topraklar, içerisinde birçok değişik kültürü barındıran, birçok farklı inancı taşıyan tek bir milletin vatanıdır. Bizler, Çanakkale'de milletini yok etmeye gelen, yaralı düşman askerlerini bile tedavi ettiren bir milletin mirasçısı iken Fransızlar ise Ruanda ve Cezayir'de insanlık dışı yöntemler kullanarak soykırım yapmışlardır.”
Fransa’nın önce aynaya bakması gerektiğinin hatırlatıldığı kararda, Afyon Kocatepe Üniversitesi Senatosu olarak Fransız Parlamentosu’nun almış olduğu kararın şiddetle kınandığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz