AKUT Afet Bilinçlendirme Semineri Düzenlendi

Antakya Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ve Türkiye Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) işbirliğiyle,

Antakya Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ve Türkiye Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) işbirliğiyle, AKUT Afet Bilinçlendirme Semineri düzenlendi.

Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Faik Kızılkaya, Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, doğal afetler konusunda özellikle vatandaşları, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerini bilgilendirildiğini kaydetti.

AKUT Afet Bilinçlendirme Seminerinin düzenlenmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür eden Kızılkaya, AKUT'un dünyada örnek alınan bir kuruluş olduğunu, afetler içinde de Antakya'yı en çok depremin ilgilendirdiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Binaların depreme dayanıklı olup olmadığının çok önemli bir konu olduğunu vurgulayan Kızılaya, binaların risk yapı testlerinin yapılmasının da zorunlu olduğunu kaydetti.

Kızılkaya, dayanıksız binaların yıkılması gerektiğini, bu sayede, olası bir afette can ve mal kaybının en az seviyeye düşürülmüş olacağını dile getirdi.

Arama Kurtarma (AKUT) eğitmenleri Murat Bakan ve Ali Osman Özel'in sunum yaptı.

Seminere, Belediye İtfaiye Müdürü Hasan Bilgil, Antakya Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ve Türkiye Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) yetkilileri ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Muhabir: Abdulgafur Kılıç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: