Akvaryumdaki balıkları çaldılar

İSTANBUL (İHA) - Esenler'de belediyenin yaptırdığı akvaryumdaki balıklar, önceki gece hırsız ya da hırsızlar tarafından çalındı.
Esenler Cumhuriyet Meydanı'nda belediye tarafından yaptırılan akvaryumların bulunduğu kapalı alana önceki gece giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, içerde bulunan 14 akvaryumun kapaklarını tek tek kırıp, akvaryumlara ve balıklara zarar verdiler. Daha sonra boyları 42 cm'yi bulan 2 köpek balığı, pirana, ciklet ve astronot balıklarını alan hırsız ya da hırsızlar, kayıplara karıştı.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, İstanbul'da sadece Esenler'de böyle bir alanın bulunduğunu belirterek, "Gülhane kapandıktan sonra oradaki bir kısım balığı alarak, burada akvaryum oluşturduk. 3 yıl içinde bu akvaryumu büyüterek zenginleştirdik. Ancak hizmetlerimize engel olmak isteyen bir takım insanlar, böyle çirkin saldırılarda bulunuyor. Bu bizi yıldırmaz, aksine güçlendirir" dedi.

Hırsızlara balıklara zarar vermemesi çağrısında bulunan Başkan Mehmet Öcalan, balıkları getiren ya da yerini ihbar edeni ödüllendireceklerini söyledi. Başkan Öcalan ayrıca, akvaryumun kilitlerini değiştirdiklerini belirterek, akvaryuma çelik kapı yaptırıp kamera koyacaklarını kaydetti.

Akvaryumda 18 çeşit balık bulunuyor. Ücretsiz hizmet veren ve 10.00 ile 18.00 saatleri arası açık olan akvaryuma öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.