Akyaka'da Suni Tohumlama Toplantısı

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Akyaka ilçesinde suni tohumlama bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Akyaka ilçesinde suni tohumlama bilgilendirme toplantısı yapıldı. Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda yapılan organizasyona Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, Kaymakam Osman Uğurlu, Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Fevzi Kaya, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Vargın Boy ile şube müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Düzgün, suni tohumlama yönteminin bir çok ilde başarıyla uygulandığını belirterek, il genelindeki 600 bin büyükbaş hayvanın 250 bininin anaç boğa altı sığırı olduğunu söyledi. Suni tohumlamanın büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve ıslahında önemli olduğunu vugu yapan Düzgün, "Hayvan varlığımız çok fakat hayvan ırklarının kalitesi düşük. Bu kaliteyi artırma adına ilimizde suni tohumlama turları düzenlenip ve olumlu sonuçlar alınmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: