Akyaka’daki kum erozyonu iskeleyle önlendi

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde, Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Kurumu ve belediye işbirliğiyle inşa...

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde, Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Kurumu ve belediye işbirliğiyle inşa edilen ahşap iskele, teknelere ve turistlere hizmet vermeye başladı. Gökova ÖÇK bölgesi içinde yer alan Akyaka’daki bu iskele sayesinde, sahildeki kum erozyonunun önlendiği bildirildi. Doğal akvaryum konumundaki azmakta rastgele bağlanan balıkçı tekneleri, artık iskeleye bağlanıyor.
Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, ahşap iskelenin mevcut azmağın içinde bulunan teknelerin kaldırılıp liman ağzına taşınması için yapıldığını söyledi. Bölgenin 1. derece doğal sit alanı olduğunu belirten Başkan Çalca, “ÖÇK Başkanlığı’nın planlama sürecindeki yardımlarıyla bu iskeleyi oluşturduk. Yapımını geçen ocak ayında tamamladık. Tekneleri buraya bağlatarak, sahili de günübirlik ziyaretçilerimiz ve çocuklarının rahatça denize girebileceği bir plaj haline dönüştürdük.” dedi.
Gökova Körfezi'nde günübirlik tekne turlarıyla da ön plan çıkan Akyaka'yı, temmuz ve ağustos aylarında günlük yaklaşık 12 bin kişi ziyaret ediyor. Bin 500 yatak kapasitesine sahip belde, yılda 60 bin kişiye yataklı konaklama imkanı sağlıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz