Akyarlar'da Deniz Dibi Temizliği

Yaşar ANTER/BODRUM Bodrum Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı 'Denize en çok mavi yakışır' deniz dibi temizliği, Akyarlar sahiliyle sürdü.

Yaşar ANTER/BODRUM Bodrum Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı 'Denize en çok mavi yakışır' deniz dibi temizliği, Akyarlar sahiliyle sürdü. Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinde görevli 10 dalgıçla süren temizlik çalışmalarına; Akyarlar Hacı Mahmut Tınaztepe İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrencileri de katıldı. Dalgıçların çalışmalarını kıyıdan takip eden öğrenciler, denizden çıkarılan atıkları dikkatle izledi. Denizden 143 kilo plastik, 19 kilo cam, 17 kilo metal, 47 kilo lastik, 40 kilo tekstil olmak üzere 266 kilo katı atık çıkarıldı. Çıkan atıkların içerisinde 4 araç lastiği, bir teyp, şezlong, sandalye ve çok sayıda içecek kutusu, cam şişeler dikkati çekti. 3 saat boyunca deniz dibi temizliği yapan dalgıçlar, daha sonra öğrencilere çevre temizliği hakkında bilgi verdi. Temizlik sırasında deniz dibinden çıkarılan atıklar ise bir kenarda toplanarak Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ayrıştırıldı. Atıklar daha sonra kamyonete yüklenerek Konacık Mahallesi'ndeki Bodrum Belediyesi 1'inci Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne götürüldü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: