Akyazı Süt Üreticileri Birliği Üyelerine Seminer Verildi

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde Akyazı Süt üreticileri birliği tarafından organize edilen toplantıya konuşmacı olarak katılan Veteriner...

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde Akyazı Süt üreticileri birliği tarafından organize edilen toplantıya konuşmacı olarak katılan Veteriner Hekim Yavuz Akbulut üreticilere hayvan sağlığı hakkında bilgi verdi.

Akbulut yaptığı konuşmada, “Hayvanların hastalıklarının başlıca sebepleri hayvanların sağlığa el verişsiz ortamlarda yani nem ve havasızlığın çok olduğu ortamlarda olmalarından kaynaklanıyor. Hayvanlar soğuktan etkilenir diye ahırların hava girişlerinin tamamını kapatmayın tam aksine ahırların hava almasını sağlayın” dedi.

Reklam
Reklam

Akbulut ayrıca süt hayvanlarında mastitis hastalığına dikkat çekti. Bu hastalık hayvanların süt oranlarının düşmesine hatta hayvanların ölümlerine neden olabilecek bir hastalıktır bundan korunmak için hayvanların altını mutlaka temiz tutun. Süt hayvanlarının kendi pisliği içerisinde yatmasına izin vermeyin ve mutlaka temiz tutmaya çalışın dedi Konuşmasının sonunda süt sağım teknikerline değinen Akbulut elle yapılan sağımlarda memeyi fazla sıkmadan masaj yaparak sağım gerçekleştirin aynı zamanda makine ile yapılan sağımlarda ise makine basınç ayarı çok önemlidir ne fazla basınçlı olmalı nede basınç düşük olmalıdır. Bununla ilgili olarak basınç ayarlarınızı makinenizi aldığınız yere sorarak öğrenebilirisiniz. Unutmayın her makinenin basınç ayarı bir olamaya bilir” dedi.

Akbulut’un konuşmasının ardından Akyazı Süt Birliği Mali Genel Kurulu toplantısına geçildi. Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Kurt, “2011 yılında kurulan birliğimiz her geçen gün büyümeye devam ediyor. Birliğimiz kurulduğundan bu yana çok sıkıntı çektik ancak bunların üstesinden gelmeyi başardık” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz