Akyazı’da Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Yapıldı

Sakarya Akyazı Eğitim ve Sosyal Hayatı Destekleme Derneği (AKEGDER) tarafından, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında,...

Sakarya Akyazı Eğitim ve Sosyal Hayatı Destekleme Derneği (AKEGDER) tarafından, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, umre ödüllü kitap okuma yarışması düzenlendi.

Yarışmanın, 7’den 77’ye herkesin kitap okuma yarışması ile lise ve ortaokul öğrencileri için şiir ve mektup yarışması yapıldığını belirten AKEGDER Başkanı Mehmet Çelik, ”Kitap okuma yarışması M. Fehtullah Gülen’in Sonsuz Nur-2 ve İrşad Ekseni isimli kitaplarından yapıldı. 550 kişinin katılımıyla yapılan sınavda dereceye girenlere umre ziyareti, dizüstü bilgisayar, tablet, bisiklet, MP 5 çalar gibi çeşitli hediyeler, salı günü akşam saat 20.30’da Akyazı Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde verilecektir.”diye konuştu.

Reklam
Reklam

AKEGDER Başkanı Mehmet Çelik, "‘Akyazı O’nu Okuyor’ kitap okuma yarışmasına, mesele O’nunla (sas) ilgili olunca teveccüh böyle yüksek oldu.” dedi. Sınava katılanların alacakları en güzel hediyenin, Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını öğrenmek olduğunu vurgulayan AKEGDER Başkanı Mehmet Çelik, ”Biz Hz. Peygamber’e (sas) çağımızda her dönemden daha fazla muhtacız. O’nu (sas) insanlara yeterince tanıtmış, sevdirmiş olsaydık çok daha yaşanılabilir bir dünyamız olacaktı. İnsanların ihtiyaç duyduğu cevapların, içinden çıkamadığı buhranların çıkış yollarının Peygamberimizde olduğunu gösteremedik. İnsanları tanımanın yolu onlarla hemdem olmaktan geçtiği bilindiğinden, peygamber ikliminin oluşturulmasına faydalı olacağını düşündüğümüz için ‘En Sevgiliye Kitap Okuma, En Sevgiliye Şiir ve Mektup Yarışması’yla Peygamberimiz'i (sas) ne kadar çok sevdiklerini gösterdiler.” ifadesinin kullandı.

Sınava katılan öğrencilerden Çetin Yılmaz ise duygularını şöyle dile getirdi: ”Çok güzel hazırlandım. Efendimiz'in (sas) hayatını öğrendim. İnsan öğrenince hayata bakışı değişiyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz