Akyürek: Avrupa'nın En Modern Hayvan Pazar Yeri Konya'da Kuruluyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Avrupa'nın en modern Hayvan Park ve Pazar Yeri'nin, Tatlıcak...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Avrupa'nın en modern Hayvan Park ve Pazar Yeri'nin, Tatlıcak Mahallesi'nde bir ay içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Tatlıcak Mahallesi’nde kurulan Kurbanlık Hayvan Satış Yeri’nde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Kurbanlık hayvan satıcıları ve kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlarla sohbet eden Akyürek, Tatlıcak Mahallesi’nde Avrupa’nın en güzel Hayvan Park ve Pazar Yeri’nin bir ay içinde tamamlanacağını müjdesini verdi.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi olarak kurbanlık pazarlarında yeni bir uygulama başlattıklarını da anlatan Akyürek, Hayvan Muayene ve Kontrol Merkezleri kurduklarını söyledi. Veteriner hekimlerin kurbanlık hayvanlar için gebelik testi, yaş tayini yaptığını ve hayvanların hastalık durumlarına baktığını anlatan Akyürek, isteyen vatandaşların kontrol yaptırarak hayvanların durumunu öğrenebildiklerini dile getirdi.

Pazarda satış yapan esnaflar, Hayvan Muayene ve Kontrol Merkezleri’nin hem satıcıları hem de müşterileri bilgilendirdiğini belirtti.

KURBANLIK SATIŞ YERİNE OTOBÜS SEFERİ

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark ve Mevlana Türbesi önünden Tatlıcak’taki Kurbanlık Hayvan Satış Yeri’ne sabah saat 07.00’den 18.00’e kadar her saat başı ücretsiz otobüs kaldırıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: