Al Gore, aday olmayacak

WASHINGTON (İHA) - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski Başkan Yardımcısı Al Gore, 2004 yılındaki başkanlık seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

CBS televizyonuna bir mülakat veren Gore, "2004'teki seçimlerde başkan adayı olmamaya karar verdim. Yeni bir kampanya yürütmek için gerekli olan arzu ve enerjiye sahibim ancak bunun, benim için doğru şey olduğu düşüncesinde değilim" dedi.

CBS'in '60 Dakika' adlı programına katılan Gore, politikayla ilgisinin devam edeceğini, seçimlerde yer alacak Demokrat adayın kazanması için gayret göstereceğini söyledi ve "Mevcut yönetimin sona ermesine katkıda bulunacağım. Halihazırda yürütülen politikaların değişmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.
Gore, oldukça çekişmeli geçen ve özellikle Florida Eyaleti'ndeki oy sayımları konusunda yoğun tartışmaların yaşandığı 2001 seçimlerinde, Yüksek Mahkeme tarafından alınan kararla başkanlığı rakibi Cumhuriyetçi George W. Bush'a kaptırmıştı.
Gore, geniş çevreler tarafından Demokratların başkan adayı olarak görülüyordu.

Reklam
Reklam

Geçen hafta Demokratlar arasında yapılan bir anket sonucunda, partililerin yüzde 39'unun Gore'u başkan adayı olarak görmek istediği ortaya çıkmıştı.