Al Gore: ''İklim krizi en tehlikeli kriz''

Eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, "iklim krizinin" şimdiye kadar karşı karşıya olunan en tehlikeli kriz olduğunu, ancak aynı zamanda en büyük fırsatları da sunduğunu belirterek, "Yani, yaşam kalitesini iyileştirecek değişiklikler yapma ve ekonomimizi güçlendirme fırsatı da veriyor" dedi.

Al Gore, WWF Türkiye ve Garanti Bankasının konuğu olarak Çırağan Sarayında, Oscar ödüllü "Uygunsuz Gerçek" filmiyle aynı adı taşıyan bir konferans verdi.

Konferansın açılışında Al Gore, 7 Temmuz 2007'de Live Earth konserinin verileceği yerlerden biri olan İstanbul'un, Asya ile Avrupa'nın, geçmişle geleceğin bir araya geldiği bir şehir olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Al Gore, "İklim krizi şimdiye kadar karşı karşıya olduğumuz en tehlikeli kriz, ama aynı zamanda en büyük fırsatları da sunuyor bize. Yani, yaşam kalitesini iyileştirecek değişiklikler yapma ve ekonomimizi güçlendirme fırsatı da veriyor" diye konuştu.

Değişimin yanında korkuları da getirdiğine işaret eden Al Gore, yine de gezegeni kurtarmak için değişikliğin şart olduğunu vurguladı.

WWF Türkiye Başkanı Akın Öngör ise "Dünyayı geçmiş dönemlerde yaşlı erkekler yönetti. Keşke anneler idare etseydi. Çünkü çocukları ve torunlarının geleceğini düşünerek, daha uzun soluklu kararlar alırlardı" görüşünü aktardı.

AA