Ala; Elazığ Benim İkinci Memleketim

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ak Parti aday tanıtımına katılmak için geldiği Elazığ’da Bir takım temaslarda ve ziyaretlerde bulundu

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “30 Martta yapılacak seçimler yeni bir baharın başlangıcı olacaktır. 30 Martta millet iradesi yeniden şahlanacak. İnanıyorum ki 30 Marta Elazığ yeni bir destan yazacak.” dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Elazığ ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katıldı. Bakan Ala, burada yaptığı konuşmada, AK Parti’nin milletin tamamına hizmet etme kararlılığında olduğunu, 81 vilayete en güzel hizmeti en güzel şekilde sunmanın gayreti içinde olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu hedeflerle, Türkiye’yi geri dönülmez bir hedefe taşıyacaklarını vurgulayan Ala, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

BURASI BENİM İKİNCİ MEMLEKETİM

“Doğudan batıya, kuzeyden güneye adı anıldığında mazlumların yüreğini titreten, zulmü telin

eden, hakkı dile getiren liderimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdim.

Burası El aziz, Ben de Erzurumluyum. Burası benim ikinci memleketim. Burası mili değerlerimizi kuvvetle sahiplenen, böyle nam saldı. Demokrasiye. Sandığa, adalete her zaman en güçlü desteği veren bu şehirde bulunmaktan büyük bir onur duyuyorum. Ben burada bulunmak şeref duydum. Elazığ, şehir kültürü olan, Harput’la başlayan Elazizle devam eden medeniyet temsilcisi, değerli bir şehrimiz, değerli bir kavşak noktamız.”

ELAZIĞ VE GAKGOŞLAR 2002 YILINDAN BERİ AK PARTİYE SAHİP ÇIKMIŞTIR

Elazığ zikredilmeden Türk milletinin kültüründe bir cümle kurulabilir mi mi? Kurulamaz. Elazığ her zaman mili iradeye sahip çıkmış, bu iradenin yanında yer almış, bu yönüyle de bütün Türkiye’nin saygınlığını kazanmış özel bir şehirdir. Elazığ ve Gakgoşlar 2002 yılından beri AK Partiye ve sayın başbakanımıza sahip çıkmış ve tam destek vermişlerdir. Bu desteğin artarak devam edeceğine bütün kalbimizle inanıyoruz.”

Reklam
Reklam

BUNUN TAAHHÜDÜNÜ VERİYORUM.

“Sizin bir kardeşiniz olarak Elazığ merkezinin ve ilçelerinin bütün belediyecilik hizmetlerinin en iyi şekilde yürütülebilmesi için seçimlere kadar ve seçim den sonra da kabul ederseniz bir Elazığlı olarak seçtiğiniz arkadaşlarımızla tanışıp sizlere en iyi en mükemmel belediyecilik hizmetini yerel hizmetleri sunmak için elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Bunun taahhüdünü veriyorum.

11 yıl önce dünya ekonomik istikrar ve refah içindeyken Türkiye derin bir kriz yaşadı. 90’lı yılarda 4 büyük krizi birlikte yaşadık. Ama dünya çok iyi durumdaydı. Bugün 11 yılık sizin iktidarınız döneminde dünya sıkıntılar içinde, ama Türkiye istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor.

Siyasi istikrarıyla, ekonomik istikrarıyla. Sizler sayesinde biz bu istikrarı sağladık. Sizler

sayesinde ekonomik kalkınmayı başardık. Sizin talebinizle ve güçlü desteğinizle hükümetimizin ve başbakanımızın iradesiyle başlayan bu terörden kurtulma süreci de, çözüm süreci de devam ediyor. İnşallah biz kardeşiz. Karakoçan, Palu, Keban, Erzurum, Edirne hep bir araya geldiğimizde bizi kim tutabilir kim? Allaha şükür bir yıldır saldırı ve şehit haberi gelmiyor. Evlere ateş düşmüyor, ocaklar sönmüyor. İnşallah Türkiye’ye büyük bedeller ödeten, derin acılar yaşatan bu meselesini de sizin desteğinizle çözeceğiz ve yoluna istikrarlı bir biçimde devam edeceğiz.”

Reklam
Reklam

MİLET DEVLET İŞBİRLİĞİ DEVLETE İTİBAR GETİRDİ

Türkiye demokratik ve ekonomik istikrara kavuştu. Sizlerle birlikte Türkiye’nin önüne konulan envai çeşit engeli, bariyeri, tuzağı aştık. Allah’ın izniyle ve sizlerin hayır duasıyla hep birlikte yeni engelleri de aşacağız. Demokrasi ve kalkınmanın, barış ve kardeşliğin adalet ve özgürlüğün çıtasını çok daha yükseklere çıkaracağız. Milet devlet işbirliği devlete itibar getirdi. Bu dönemde devletin milletimizle barışmasını sizlerle birlikte sağladık.”

TÜRKİYE GÜVENİNİ TALEP ETİĞİ BİR ÜLKE HALİNE GELDİ

“Görüyorsunuz, artık egemen güçler milletimize, toplumumuza biçim veremiyor. Aziz milletimiz onları şekillendiriyor. Zira artık devlet milletin oldu. Bunu sandıkla, demokrasiye sahip çıkarak sizler başardınız. Devletin yönetmenin yolunu artık sandıktan geçtiğini siz öğretiniz, bilmeyenlere siz öğrettiniz. Size minnettarız. Burada Mahalli idarelerin de belediyenin de valiliğin de, kaymakamlığın da sahibi sizsiniz: Artık devlet sizindir. Karar sizin söz de sizindir. Bu anlayış sayesindedir ki Türkiye’nin uluslararası alanda itibarı artı. Bu siyaset sayesindedir ki Türkiye büyük dünya gücü oldu. Dünyanın her ülkesinin dostluğunu. Güvenini talep etiği bir ülke haline geldi. Artık kardeş coğrafyaların kaderinin ne kadar Türkiye’ye bağlı olduğunu bütün dünya biliyor. Bu bölgelerde gücü, kardeşliği, dostluğu hissedilen, oradaki kardeşlerinin sıkıntılarıyla dertlenen, sevinçleriyle sevinen bir Türkiye var.

Reklam
Reklam

AK parti iktidarında Türkiye artık gücünün imkanlarını, fırsatlarını kardeşleriyle çevresiyle

paylaşan bir ülke.Türkiye maddi kalkınma hedeflerini manevi kalkınma hedefleriyle birlikte gerçekleştiriyor. Türkiye zincirlerinden kurtuldu, ilerliyor. Türkiye ekonomik kalkınmasıyla birlikte demokrasisini, din ve vicdan özgürlüğünü eş zamanlı olarak ilerletiyor. Daha birkaç yıl önce Türkiye Büyük Milet Meclisinde bu ülkenin başörtülü bir evladı milletvekili seçilen bir hanım efendi, burası devlete meydan okunacak yer değildir diye TBMM’den atılmıştı. Bugün sizin evlatlarınız, kız kardeşleriniz millet iradesinin temsil edildiği hiçbir müdahaleye maruz kalmadan milleti temsil ediyor. Baş örtülüyle, başı açık bir arada kardeşçe yan yana oturuyor. Bugün sizin sayenizde herkes şunu anladı; TBMM millete meydan okunacak yer değildir.”

30 MARTTA MİLLET İRADESİ YENİDEN ŞAHLANACAK

“Türkiye’nin itibarını gölgelemek isteyenlerin tuzaklarını defalarca bertaraf ettiniz. . Bundan böyle de Türkiye’nin gücünü kırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. 30 martta yapılacak seçimler yeni bir baharın başlangıcı olacaktır. 30 Martta millet iradesi yeniden şahlanacak. İnanıyorum ki 30 Marta Elazığ yeni bir destan yazacak.”

Reklam
Reklam

EMANETE HIYANET ETMEYİZ. EMANETİ KORUMASINI BİLİRİZ

“Biz 76 milyon kardeşiz. Milet iradesini gasp etmek için kaç kez kirli ittifaklar kuruldu. Kaç kere darbe teşebbüslerinde bulunuldu. Sizin desteği ve Allah’ın yardımıyla hepsini bertaraf ettik. Sizin iradeniz bize emanettir. Emanete hıyanet etmeyiz. Emaneti korumasını biliriz. Milli irade hırsızlığına asla geçit vermeyiz. Siyasi istikrarı hedef alan saldırılar biliniz ki doğrudan millete kastetmektir. Bunları Allah’ın izniyle aşıp geçeriz. Kimsenin endişesi olmasın. Türkiye tökezlemeyecektir. Türkiye’yi küçük düşürmek isteyenler küçük düşecektir. EskiTürkiye’yi geri getirmek isteyenler suları tersine akıtamayacaktır. Eski Türki eskide kalmıştır: Günüz gümüz, ufkunuz ufkumuz, hedefiniz hedefimizdir.AK Parti milletimizin tamamına hizmet etme kararlılığındadır. 81 vilayetimizde AK parti en güzel hizmeti en güzel şekilde milletimize sunmanın gayreti içindedir. Bu birliği kimse karartmaya muktedir olamayacaktır.”

“MUHALEFETİN GELECEK VİZYONU YOK”

Reklam
Reklam

Liderimiz, sayın başbakanımızın ortaya koyduğu hedeflerle, Türkiye vizyonuyla hepimiz Türkiye’yi geri dönülmez bir hedefe taşıyacağız. Allah’ın izniyle Türkiye bu hedeflerini gerçekleştirecektir. İşte biz 2023 vizyonumuzla 30 mart seçimlerine gediyoruz. Diğerleri ise ne yazık ki bir gelecek vizyonundan mahrumlar. Sürekli geçmişe ilişkin şeyler söylüyorlar. Geçmişe ilişkin de bizim yaptıklarımız üzerinden söylüyorlar. Acaba bizler hizmet etmeseydik ne söyleyeceklerdi çok merak ediyorum. Siz geçmişte de yapmadınız, gelecekte de bir şey yapabileceğinize dair bir Siyaset taahhüdünüz yok. Taahhüdünüz olsa da güven yok. Seçimler geçmişin muhasebesi değil, geleceğin tasavvurudur. 10 sene sonrası için bir cümle kurmak şöyle dursun 10 gün sonrası için bile bizim yaptıklarımızı eleştirmekten başka bir cümleleri yok bunların. Onlar gazete manşetleriyle , günlük haberlerle seçime gidiyorlar. Biz ise projelerimizle vaatlerimizle, geçmişte yaptığımızın sigortasıyla bu seçime gidiyoruz.”

İNŞALLAH ONLARI HAK ETTİKLERİ YERE TAŞIYACAKSINIZ

Reklam
Reklam

“Herkes müsterih olsun. Türkiye güçlenerek yoluna devam edecektir. AK Partinin felsefesinin

özü Türkiye’nin değerleriyle, manevi dinamikleriyle barışık olmaktır. 30 Martta sizden güç isteyen, rey isteyen bu kadro sizlere emanettir. İnşallah onları hak ettikleri yere taşıyacaksınız. Ve onlarda sonuna kadar sizlere layık olmaya çalışacaklardır.“

Bakan Ala, aday tanıtım toplantısının ardından Elazığ Valiliği ve Elazığ belediyesini ziyaret etti.Esnaf ziyaretinde de bulunan Bakan Ala, akşam saatlerinde Elazığ’dan ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: