Alaattin Tepesi yapılardan temizlenecek

Konya Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, şehrin en önemli tarihi merkezi Alaattin Tepesi'nin üzerinde...

Konya Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, şehrin en önemli tarihi merkezi Alaattin Tepesi'nin üzerinde bulunan orduevi de dahil sonradan yapılan bütün yapılardan temizleneceğini ve tarihi görünümüne kavuşturulacağını açıkladı.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mevlana Türbesi ile Alaattin Tepesi arasındaki bölgenin tarihi görünümüne kavuşturulması ve bir kültür vadisi haline getirilmesi çalışmalarının titizlikle devam ettiğini bildirdi. Bu bölge üzerinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında en önemli aşamalardan birinin Alaattin Tepesi'nin tarihi işlevine ve görünümüne kavuşturulması olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Davutoğlu, tepe üzerinde bulunan kafe, çay ocağı, kültür merkezi gibi yapıların ve orduevinin boşaltılacağını vurguladı.
Açıklamasında Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülen çalışmalarda Alaattin Tepesi'nin tarihi görünümüne kavuşturulması için gerekli adımların atıldığını belirten Davutoğlu, "Tepe üzerinde bulunan orduevinin boşaltılması ve orduevi için yeni bir yer tahsis edilmesi konusunda Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı nezdinde yapılan görüşmeler olumlu sonuçlanmıştır. Alaattin Tepesi, bu aşamadan sonra üzerinde bulunan yapılardan temizlenerek tarihi görünümüne kavuşturulacaktır." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz