Alaattin Ve Dedebağ Beldelerine Yeni Su Şebekesi

Acıpayam'a bağlı Alaattin ve Dedebağ beldelerinin su şebekeleri, Belediyelerin Su ve Kanalizasyon Altyapı Projeleri (SUKAP) kapsamında yenilenecek.

Acıpayam'a bağlı Alaattin ve Dedebağ beldelerinin su şebekeleri, Belediyelerin Su ve Kanalizasyon Altyapı Projeleri (SUKAP) kapsamında yenilenecek.

SUKAP kapsamında Alaattin ve Dedebağ beldelerinde su şebekesinin yenilenmesi ve yeni su deposu yapılması için düzenlenen yer teslimi yapıldı.

Yer teslimi törenine Alaattin Belediye Başkanı Ramazan Tuzcu, Dedebağ Belediye Başkanı Reşat Alkaya, İller Bankası İzmir Bölge Müdürü Metin Keleş ile yüklenici firma temsilcisi İsmail Şenses katıldı.

Alaattin Belediye Başkanı Ramazan Tuzcu, proje ile beldenin 40-50 yıllık asbestli eski su borular kaldırılarak yeni sistem su hattının döşeneceğini belirterek, "Yüzde 50'si hibe olan projenin toplam bedeli KDV hariç 937 bin 323 lira ve 10 yıl vadeli olacak. Yeni projenin hayata geçmesiyle birlikte artık beldede su alamayan ev kalmayacak" dedi.

Reklam
Reklam

Dedebağ Belediye Belediye Başkanı Reşat Alkaya da yer teslimi yapılan projeyle şehir içinde yeni imara açılan bölgede 13 kilometre uzunluğunda şebeke döşemesi ile Topraklık mevkisinde bulunan mevcut su deposuna ilaveten Yareneteği mevkisinde 300 tonluk yeni bir su deposu yapılacağını kaydetti.

İller Bankası İzmir Bölge Müdürü Metin Keleş ise her iki belediyenin ortak projesiyle yöredeki su probleminin ortadan kalkacağını söyledi.

Muhabir: Ramazan Alkan / Mustafa Dermencioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: