Alaca İhl Mezunları Pilav Günü’nde Buluştu

Çorum’un Alaca İlçesi'nde İmam Hatip Lisesi mezunları pilav gününde buluştu.Bu yıl 7. gerçekleştirilen pilav gününe...

Çorum’un Alaca İlçesi'nde İmam Hatip Lisesi mezunları pilav gününde buluştu.

Bu yıl 7. gerçekleştirilen pilav gününe Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Memur-Sen İlçe Temsilcisi Kadir Şimşek, Alaca İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı (ALİMDER) Başkanı Lütfü Şentürk ve mezunlar katıldı.

Programda bir açılış konuşması yapan Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Gazi Yıldırım, yeni eğitim sisteminden umutlu olduklarını belirterek 4+4+4’ün İHL’leler için yeni bir başlangıç olacağını umduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Yıldırım, İmam Hatip camiasının sadece bu milletin, bu ülkenin ve bu vatanın değil bütün insanlığın umudu, güvencesi, zırhı ve kalesi olduğunu söyledi.

Dünyada İslam’a ve insanlığa düşman tüm mihraklar ve güç odakların iman davası imam hatiplerin ayakta kaldıkça ilkelerine ve ideallerine sımsıkı sarıldıkça yanlışların yeşermesi, kötülüklerin ve kirli niyetlerinin gerçekleşmesinin asla ve asla mümkün olmayacağını iyi bildiklerini belirten Yıldırım, “İman, ahlak, saygı, sevgi, bağlılık, kardeşlik demek olan ana davamızın birlik, barış, dayanışma, ilim, ahlak ve fazileti kuşanarak, bin bir türlü çile, zorluk, engel ve ayak bağlarıyla sınanarak fakat yılmadan, yorulmadan yola devam diyen siz gönül erlerinin sabır ve başarı sancağını zafer otağın dikeceğinizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. İmam Hatip, bu milletin mana ve ruh kökünün temsilcisi, en yükseklerde dalgalanan bayrağı, her zaman umutla tüten ocağı, ellerden düşmeyen sancağı, dillerden düşmeyen duasıdır. İmam Hatipli bu davanın, bu ocağın, bu sancağın, serdengeçtisi, kalemi, zırhı ve her zaman diri kalan vicdanıdır.İmam Hatipli gözü ileride, gönlü millet ve memlekette, eli ve dili en yakından başlayarak en uzaktaki Müslüman’ın ve tüm mazlumların emrinde, fikriyle, zikriyle, şükrüyle kendinden emin adımlarla yürüyen bir soylu kervanın öncüsü ve övüncüdür” dedi.

Reklam
Reklam

Alaca Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz, İmam Hatip okullarının önemli bir misyona sahip olduğunu ifade ederek, orta okul bölümlerinin kapanmasının ardından bazı kesimlerce önemini yitirdiğinin düşünüldüğünü ancak çıkarılan 4+4+4 yasası ile İHL’lelerin eski günlerine geri döneceğini söyledi.

Eyvaz, “28 şubat sürecinden sonra bitme noktasına geldiğini düşündüğümüz İmam Hatip Liselerimiz inşallah 4+4+4 eğitim sistemiyle yeniden yeşerecek” dedi.

Alaca İmam Hatip Lisesi’nin bir takım sıkıntılar yaşadığının da altını çizen Eyvaz, bu sorunların başında da eski pansiyon binasının geldiğini belirtti.

Eyvaz, “Bu binamızın yeniden hayata geçirilmesi için ilgili öğretmen arkadaşlarla çalışıyoruz. Özellikle ödeneğin sağlanmasında ve diğer konularda üzerimize düşeni yaptık, yapmaya da hazırız” diye konuştu.

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, yeni çıkartılan 4+4+4 eğitim sisteminin İmam Hatip Liseleri için bir kurtuluş vesilesi olacağını ümit ettiğini ifade ederek, Çorum’da 20 milyon TL’lik dev bir proje üzerine çalıştıklarını söyledi.Gül, Alaca’daki İmam Hatip Lisesi içinde ne gerekirse yaparız yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz