Alaca Yalıçapkınları Dicle Vadisi'nde Görüntülendi

Selim KAYA/DİYARBAKIR, (DHA)-  DOĞA ve Doğal Kaynakların Korunması için Uluslararası Birlik (UICN) tarafından korunması gereken türler listesinde bulunan ve sulak

Selim KAYA/DİYARBAKIR, (DHA)- DOĞA ve Doğal Kaynakların Korunması için Uluslararası Birlik (UICN) tarafından korunması gereken türler listesinde bulunan ve sulak alanlarda yaşayan Alaca yalıçapkını kuşları, Diyarbakır Dicle Vadisi'nde objektiflere yansıdı.
Nehirlerde ve nehir deltalarında küçük gruplar halinde yaşayan Alaca yalıçapkınları, Türkiye'de Fırat ve Dicle nehirleri gibi güney kesimlerde yaşıyor. Genelde balık yiyicisi olan, kabuklular ve suya ait büyük böcekleri de yiyebilen Alaca yalıçapkınları, havada aslı kalarak veya bir yerde tünekleyerek avını arar, suya dalarak balık yakalıyor.
Dicle Nehri kıyılarındaki yarlarda üreyen ve yılın dört mevsiminde de Diyarbakır'da Dicle Vadisi'nde yaşadığı belirtilen Alaca yalıçapkınlarının büyüttüğü yavrularıyla Dicle nehri üzerinde kanat çırpmaları objektiflere yansıdı. Genellikle su kenarlarında bulunan, Doğa ve Doğal Kaynakların Korunması için Uluslararası Birlik (UICN) tarafından korunması gereken türler listesinde en üst düzey kapsamında değerlendirilen ve dünyada çok az kaldığı tahmin edilen Alaca yalıçapkını kuşunun ender olarak görüldüğü Türkiye'deki sulak alanların acilen koruma altına alınması gerektiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: