Aladağ’daki okullar bilgi teknolojileri sınıflarına kavuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında yer alan “Bilgi Teknoloji Sınıfları Projesi Adana’nın Aladağ...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında yer alan “Bilgi Teknoloji Sınıfları Projesi Adana’nın Aladağ ilçesinde gerçeğe dönüştü. Kaymakamlığın öncülüğünde hayırseverler iş adamlarının desteğiyle ilçe merkezindeki bir ilköğretim ve 2 lisedeki 43 derslik, ‘akıllı sınıf’ sistemine geçti. Hiçbir kamu kaynağı kullanılmadan yaklaşık 2 aydır sürdürülen çalışmalar tamamlandı.
Aladağ Kaymakamı Kürşat Güleryüz, hedeflerinin bu projeyle ilçedeki okulların kolej standartlarının üzerine çıkarmak olduğunu söyledi.
Devletin 2014 yılına kadar 'Fatih Projesi' kapsamında bitirmeyi planladığı bilgi teknolojileri sınıflarını bu yılın ilk yarısında gerçekleştirdiklerini vurgulayan Güleryüz, “Bu çerçevede ilçe merkezindeki 43 derslikli okullara internet erişimi sağladık. Dokunmatik akıllı tahta, 20 bin saat LED ömrü olan ve gün ışığında perdesiz ortamda kullanılabilen ileri teknolojiye sahip projeksiyonlar kurduk. Ses ve video sistemleri ve dizüstü bilgisayarlarla sınıfları donattık.” dedi.
1970’lerde yapılmış ve hala kömür sobalarıyla ısınma gereksinimi karşılanan Atatürk İlköğretim Okulu'nu tadilata aldıklarını ifade eden Kürşat Güleryüz, okulda kalorifer sistemi de dâhil her eksiğin giderilerek, yeni bir çehreye kavuşturulacağını aktardı.
Güleryüz, eğitime dönük bu çalışmalara ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz