Alafranga tuvaletler mikrop saçıyor

SAMSUN (İHA) - Özellikle otel, havaalanı, işyerleri gibi toplu kullanım yerlerindeki alafranga tuvaletlerin, cinsel yolla bulaşan hastalıkların yaygınlaşmasında büyük etkisinin bulunduğu belirtildi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyesi, Samsun İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Araştırmaları Derneği Genel Sekreteri ve AIDS Savaşım Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Günaydın, asrın korkulu vebası AIDS başta olmak üzere cinsel yolla bulaşan 40'a yakın hastalık bulunduğunu hatırlatarak, bu hastalıkların insandan insana cinsel temas dışında da geçtiğini kaydetti. Günaydın, "Bunlardan biri de alafranga tuvaletlerdir" dedi.

Reklam
Reklam

2005 yılından itibaren Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgede cinsel yolla bulaşan hastalıkların hızla yaygınlaştığını vurgulayan Günaydın, "Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak için öncelikle tek eşlilik önemli. Ama bu da yetmiyor, temizlik de çok önemli. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar sadece cinsel temasla geçmiyor. Herhangi bir hastalığı bulunan kişinin kullandığı alafranga tuvaleti kullanan hasta olmayan bir kişi de, bu hastalığa yakalanabilir. Alafranga tuvaletlerden uzak durulmalıdır" diye konuştu.