Alakır Vadisi'nin Korunması Için 12 Bin 500 Imza

Antalya'da bir grup çevreci, Alakır Vadisi'nin korunması kararına itiraz eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığını protesto etti.

Antalya'da bir grup çevreci, Alakır Vadisi'nin korunması kararına itiraz eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığını protesto etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde toplanan Alakır Nehri Kardeşliği grubu üyeleri, slogan atarak Alakır Vadisi'nin korunması için alınan Danıştay kararına yapılan düzeltme talebini kınadı. Grup adına açıklama yapan Tuğba Pınar Günal, 4 yıl önce Tabiat Varlıkları Koruma Kuruluna başvurarak, önemli doğal alanlardan vadinin korunmasını talep ettiklerini hatırlattı. Taleplerinin kurul tarafından reddedilmesi üzerine mahkemeye başvurduklarını, mahkemenin de vadinin korunması yönünde karar aldığını vurgulayan Günal, şöyle konuştu: "Vadide HES yatırımı olan şirketler, dava açtığımız koruma kurulunun yanında müdahil oldular. Şirket ve devlet kurumları yaşam alanını korumaya çalışan halka karşı birleşerek tarihe geçti. Bu yaşam karşıtı ittifak, birçok canlının korunmasına yönelik alınan mahkeme kararına itiraz etti. Geçen ay Danıştay, Alakır Vadisi'nin sit alanı ilan edilmesi kararını onadı. Bu sefer de Danıştay'ın bu kararına düzeltme talebinde bulunarak yine itiraz ettiler. Geçen seneler içinde sayısız canlı koruma kararı çıkmaması yüzünden katledildi. Şimdi de anlıyoruz ki yargının verdiği kararı uygulamak, yani vadideki canlıların yaşamını korumak yerine yetkililer yine yaşam için tehlikeli oyunların içindeler." Günal, açıklamasının ardından internet üzerinden başlatılan, "Alakır Vadisi'nin korunmasına yönelik Danıştay'ın onadığı sit kararı bakanlık tarafından tescillensin" imza kampanyasında toplanan 12 bin 500 imzayı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: