Alaköy Kavununa Rağbet Büyük

Van merkeze bağlı Alaköy’ de vatandaşlar tarafından ekilen kavunlar büyük rağbet görüyor.Alaköy kavununun artık bir...

Van merkeze bağlı Alaköy’ de vatandaşlar tarafından ekilen kavunlar büyük rağbet görüyor.

Alaköy kavununun artık bir marka olduğunu belirten çiftçiler, il dışından bile müşterilerinin olduğunu söylediler. Alaköy arazilerinin verimli olduğunu ve kavunun özelliğini toprağından aldığını belirten Niyazi Aysan adlı çiftçi, ”Öncelikle kavunun tohumlarını oluşturduğumuz seralarda fide haline getiriyoruz. Seralarda fide haline dönüştükten sonra biz bu fideleri tarlada ekiyoruz.” dedi.

Alaköy kavununun Van ili dışında da müşterisinin olduğunu belirten Aysan, "İstanbul, İzmir, Ankara ve daha bir çok ile Alaköy kavunu gönderiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Kavunun kilosunun 1 TL ‘ den satıldığını belirten Aysan, günde yaklaşık 500 ila 600 TL arasında kazandığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: