Alan’dan, Bitkilerde Hastalık Uyarısı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Adıyaman İl Müdürü Adil Alan, Adıyaman’da Mart ayında bitki sağlığı ile...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Adıyaman İl Müdürü Adil Alan, Adıyaman’da Mart ayında bitki sağlığı ile ilgili, bitkiler üzerinde yapılan teknik kontrollerle 3 hastalığın bitkiler üzerinde yoğunlaşma gösterdiğini söyleyerek uyarılarda bulundu.

Alan yaptığı uyarıda, “İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından Mart ayı başından itibaren yapılan teknik kontrollerde, özellikle Septoria, Yaprak Leke ve Sarı Pas hastalıklarının yoğunlaştığı görülmektedir. Müdürlüğümüzce oluşturulmuş ekipler sahada kontrollerini yapmakta, hastalık görülen alanlarda gerekli bilgi ve ilaç tavsiyesinde bulunarak çiftçilerimize yardımcı olmaktadırlar. Bu kontrollerimiz devam etmektedir. Hava şartlarının yağışlı ve sıcak gitmesi durumunda hastalığın yayılarak ciddi bir verim kaybına yol açacağı öngörülmektedir. Bu dönemde çiftçilerimizin hububat ekilişlerini kontrol etmelerini herhangi bir olumsuz durum ile karşılaştıklarında köylerinde görevli mühendisleri başta olmak üzere İl ve İlçe Müdürlüklerimiz ile irtibata geçmelerini öneriyoruz.

Reklam
Reklam

İlimizde bazı yıllar yaygın olarak görülen hububat hastalıkları ile mücadele yapılmadığı takdirde önemli oranda verim kayıplarına neden olabileceği unutulmamalıdır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: