Alanya Belediyesi Personeli Trafik Eğitiminden Geçiyor

Trafik Kazalarını Önleme ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen 'Trafikte Yol Güvenliği' eğitim programına katılan Alanya...

Trafik Kazalarını Önleme ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen 'Trafikte Yol Güvenliği' eğitim programına katılan Alanya Belediyesi personeli, sırayla trafik eğitimi alıyor.

İlçe Emniyet Müdürlüğü, Alanya Belediyesi ile Alanya Trafik Kazalarını Önleme ve Eğitim Derneği tarafından verilen 'Trafikte Yol Güvenliği' eğitim programı düzenledi. 11 günlük eğitim programına katılan Alanya Belediyesi’nin 25 personeline sertifikaları, düzenlenen törenle verildi.

Alanya Trafik Kazalarını Önleme ve Eğitim Derneği Başkanı Cumhur Argun, 6 yıl önce kurulan derneklerinde, Alanya halkına trafik eğitimi verdiklerini söyledi. 11 günlük eğitimde belediye personeline eğitim verildiğini ifade eden Argun, “Eğitimlerde genel trafik kuralları, trafikte insan davranışları, trafik kültürü, yol güvenliği ve işaretler, trafik ve belediye ile Trafik Yasası konuları anlatıldı. Uzman eğitimciler tarafından eğitim veriyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Argun, 2003 yılında derneği kurduktan sonra bugüne kadar Alanya’da toplamda 151 bin 835 kişiye trafik eğitimi verdiklerini belirtti. Argun, bu yıl 6 aylık dönemde de 15 bin 308 kişinin eğitim aldığını söyledi. Hedeflerinin, trafik yasalarını ve kurallarını herkese öğretmek olduğunu ifade eden Argun, özellikle okul çağındaki çocukları eğiterek geleceğe bu yönde yatırım yapmak istediklerini kaydetti.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da amaçlarının, bütün belediye personeline trafik eğitimi aldırarak yetiştirmek olduğunu söyledi. Belediye personelini, trafiğe karşı duyarlı hale getireceklerini ibelirten Başkan Sipahioğlu, "Herkesin belli bir trafik kültürü vardır. Ancak verilen eğitimler sürekliliği sağlar. Özellikle ehliyeti olanlar bilgilerini burada tazelemiş oluyor. Trafik yasa ve kurallarını öğrenmiş oluyor." diye konuştu.

Trafik Eğitim Parkı'nda gerçekleşen sertifika törenine Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Başkan Yardımcısı Kemal Dere, İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile kursiyerler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: