Alanya Kalesi'nde Yangın

 Antalya'nın Alanya ilçesinde, Tarihi Kale'nin yamaçlarında çıkan yangın ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Tarihi Kale'nin yamaçlarında çıkan yangın ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Alanya Kalesi yamaçlarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerince müdahale edilen yangında yaklaşık 1 hektarlık alan zarar gördü. Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kale mevkisindeki kırsal alanda başlayan yangının rüzgarın da etkisiyle yayıldığını söyledi. Yangına 1 helikopter, 3 arazöz, 15 işçi ve 3 teknik eleman ile 5 itfaiye aracının müdahale ettiğini dile getiren Yıkıcı, yangını kısa sürede kontrol altına aldıklarını kaydetti. Arazinin dik olması nedeniyle karadan müdahalede zorlanıldığını dile getiren Yıkıcı, "Ancak havadan ve karadan etkili bir çalışmayla tarihi kalıntılar arasında çıkan yangın, yerleşimin olduğu tarihi evlere bir kaç metre kala kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu. Yıkıcı, yangının yaklaşık 1 hektarlık alanda etkili olduğunu sözlerine ekledi. Öte yandan dumandan zehirlenen bir itfaiye eri 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: