Alanya Müftlüğü ‘Aile Semineri’ düzenledi

Alanya Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar, toplumda yaşanan problemler ve ailede dikkat edilmesi gereken konular üzerinde...

Alanya Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar, toplumda yaşanan problemler ve ailede dikkat edilmesi gereken konular üzerinde ailelere yönelik seminer düzenledi.
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) konferans salonunda ‘Aile semineri’ düzenleyen Müftü Başpınar, son zamanlarda artan boşanmalara dikkat çekti. Evlilikte karşılıklı güvenin önemli olduğunu ifade eden Başpınar, “Diyanet İşleri Başkanlığı toplumu din konusunda aydınlatmakla görevlendirilmiştir. Bizler de her konuda halkımıza rehberlik etmek durumundayız. Aile Semineri düşüncemiz Müftülüğümüze gelen telefonlar, yazılı ve görsel medyada aile ile ilgili çıkan haberler, istatistikler, Kur’an kurslarımıza gittiğimiz zaman kursiyer hanımların sormuş olduğu sorular nedeniyle oluştu. Biz de toplumu meydana getiren ailelerle ilgili bir seminer düzenledik.” dedi.
Ayet-i kerime ve hadis-i şeriflerde aile, eşlerin birbiri üzerindeki hakları ve sorumlulukları, nikâh, boşanma çeşitleri ve bu konularda fıkhi hükümler konularını işleyen Müftü Başpınar, toplumda yaşanan aile problemleri nedeniyle ailelerin dikkat etmesi gereken konulara değindi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz