Alanya Müftülüğü 5 Bin Kişiye Aşure Dağıtımına Başladı

Alanya Müftülüğü 5 bin kişiye aşure dağıtımına başladı.

Alanya Müftülüğü 5 bin kişiye aşure dağıtımına başladı.

İlçenin Kuyularönü Camisi'nde Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtımı etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur, Alanya Müftüsü Mustafa Topal, belde belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluşların yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

İlahi ve duaların okunduğu aşure dağıtımı töreninde konuşan Müftü Topal, Muharrem ayının bereket ve kardeşlik ayı olduğunu söyledi. Aşure pişirmenin ve dağıtmanın büyük bir önemi olduğunu dile getiren Topal, içinde çok çeşitli bakliyatın bulunduğu aşurenin birlik ve beraberlik için kaynatılması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Hicri takvimin başlangıcı olan bu ayda insanlık tarihinde bir takım olayların gerçekleştiğini dile getiren Topal, "Nuh peygamberin tufandan bu ayda kurtarılmasına, Hz. Adem'in Hz. Havva ile Arafat'ta buluşmasına, Hz. İbrahim'in Nemrut'un ateşinden bu ayda kurtulduğuna inanılır" dedi.

Topal'ın konuşmasının ardından Başkan Sipahioğlu ve Müftü Topal aşure kazanlarından aşure dağıttı.

Muhabir: Mustafa Kurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: