Alanya plajları zifte bulandı

Alanya'nın dünyaca ünlü 'Mavi Bayrak'lı Kleopatra ve Damlataş plajları, zifte bulandı. Tekneler ve jet skilerden boşaltıldığı sanılan zift, denize giren ve plajda güneşlenen turistlerin vücutlarına yapıştı.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bulunan dünyaca ünlü Kleopatra ve Damlataş plajları, denizden gelen zifte bulandı. Açıklarda bulunan tekne ve jet skilerden bırakılan zift, Mavi Bayrak'lı plajlara ulaştı. Turistik ilçenin ünlü plajlarında denize giren turistler, gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Birçok turist, kısa süre içinde zifte bulandı. Ayakları ve vücutlarının çeşitli yerleri zift içinde kalan turistler, plaj görevlilerinin getirdikleri benzin ve tinerle zifti çıkartmaya çalıştı. Bazı turistler ise bu çirkin olayı kamera ve fotoğraf makinesi ile görüntüledi.

Reklam
Reklam

Zifte bulanan turistler, büyük tepki göstererek, "Hani burası Mavi Bayraklı temiz plajlardı? Bir daha denize girmeyeceğiz" dedi. Plaj görevlileri ise, yetkililere haber verdiklerini ancak aradan 5 saat geçmesine rağmen, hiçbir yetkilinin bu konuda girişim yapmadığını söyledi.