Alanya Polisi Bayrama Hazır

Antalya’nın Alanya ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, bayram öncesi denetimler kentin giriş ve çıkış noktalarında arttırıldı.Alanya...

Antalya’nın Alanya ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, bayram öncesi denetimler kentin giriş ve çıkış noktalarında arttırıldı.

Alanya Emniyet Müdürü Erkan Dur'un talimatıyla Dinek Mevkii ve Alantur Köprüsü civarında günün değişen saatlerinde Asayiş, Önleyici Hizmetler ile Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'ne bağlı ekipler tarafından uygulama yapılması kararlaştırıldı. Bayram öncesi yapılan uygulamanın bayram sonuna kadar süreceği öğrenilirken, Dinek ve Alantur Köprüsü civarında yapılan uygulamalarda bir gün içerisinde polis ekipleri tarafından 312 kişinin kimlik bilgileri sorgulandı.

Reklam
Reklam

Borçlunun ödeme şartını ihlali suçundan aranan 2 ve yaralama suçundan aranan 1 kişi yakalanırken, 144 araç sürücüsünün evrakları incelendi. İlçeye dışarıdan gelen bir çok minibüs içerisinde şüpheli görülen yolcuların kimlik bilgileri sorgulanırken, sürücüler ise araçlarında bulunan ve şüphe duydukları kişileri emniyet güçlerine bildirmeleri konusunda uyarıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur ise yaptığı açıklamada, “Huzurlu bir bayram geçirmek adına denetimler aralıksız olarak sürecek, bayram süresincede ilçe giriş ve çıkışlarında bu denetimleri sıklaştıracağız. Özellikle kurban pazarlarında yaşanması muhtemel sahte para ve dolandırıcılık gibi olaylara karşı ekiplerimiz, belli aralıklarla kurban satıcılarımızı bilinçlendirmek amacıyla bilgilendirme ziyaretlerinde bulunuyorlar. Vatandaşlarımızdan isteğimiz ise, şüpheli buldukları her olay ve şahısla ilgili 155 polis imdat hattımızı aramaları ve bildirimde bulunmalarıdır" dedi.

Dur, bayram boyu sürecek olan uygulamalarda özellikle ehliyetsiz motosiklet sürücülerinin mercek altına alınacağını bildirdi. Anne ve babaları bu konuda daha hassas olmaya davet eden Dur, "Biz vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini korumak adına her türlü fedakarlığı yapmaktayken, anne ve babalardan ise bizlere destek olmalarını istiyoruz. İlçemizde yaşanan en büyük problemlerden biriside trafikte yaşanan motosiklet kazaları. Bu kazaların büyük kısmını ise ehliyetsiz ve küçük yaştaki motosikletliler oluşturmakta. Anne ve babaların canlarını korumak adına ehliyetsiz ve kasksız olarak trafiğe çıkartmamalarını önemle vurguluyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: