Alanya Skal Kulübü Başkanı Benal:

Alanya Skal Kulübü Başkanı Levent Benal, "Avrupa'daki ekonomik kriz ve sona eren Arap Baharı, Türkiye turizmini etkiledi. Yunanistan ve İspanya'nın

Alanya Skal Kulübü Başkanı Levent Benal, "Avrupa'daki ekonomik kriz ve sona eren Arap Baharı, Türkiye turizmini etkiledi. Yunanistan ve İspanya'nın fiyatları aşağı çekmesiyle bizlerdeki fiyatlar biraz yüksek kaldı" dedi.

Alanya Skal Kulübü'nün aylık yemekli toplantısı yapıldı. Toplantıya Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur, Antalya Tanıtım AŞ Genel Müdürü Yusuf Örnek, Skal yönetimi ve üyeleri katıldı.

Alanya Skal Kulübü Başkanı Levent Benal, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm alanında Arap Baharı, Yunanistan ve İspanya'daki krizlerin etkisiyle 2011 yılının beklentilerin üzerinde iyi geçtiğini hatırlattı. 2012'nin ise 2011'e göre daha kötü geçtiğine dikkati çeken Benal, "Avrupa'daki ekonomik kriz ve sona eren Arap Baharı, Türkiye turizmini etkiledi. Yunanistan ve İspanya'nın fiyatları aşağı çekmesiyle bizlerdeki fiyatlar biraz yüksek kaldı. Turizm hareketliliğinin bir önceki yıla göre geriye gitmesinde tüm bu nedenler etkili oldu" dedi.

Reklam
Reklam

Buna rağmen Alanya'nın kötü bir sezon geçirmediğini kaydeden Benal, yeni tedbirler alıp eski rakamlara ulaşmak zorunda olduklarını vurguladı.

Benal, "Alanya'nın izlemesi gereken bir strateji var. Fiyat ile kalite örtüşmeli. Herkes verdiğinin karşılığını almalı. Yakaladığımız bu trendi bozmamalıyız. Bozarsak istenilen rakamlara ulaşmakta sıkıntı yaşarız" dedi.

Antalya Tanıtım AŞ Genel Müdürü Yusuf Örnek ise Skal üyelerine Antalya bölgesinde bölgesel tanıtımın önemini anlatan bir sunum yaptı.

Muhabir: Mustafa Kurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: