Alanya'da 17 Tesis, Travelifa Sertifikası Aldı

Alanya'da 17 turizm tesisi, 'Travelife Sürdürülebilirlik Sistemi'ne dahil edilerek sertifakalandırıldı.Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO)...

Alanya'da 17 turizm tesisi, 'Travelife Sürdürülebilirlik Sistemi'ne dahil edilerek sertifakalandırıldı.Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) geliştirdiği, 'Sorumlu Turizm Sorunsuz Gelecek' projesi çerçevesinde 30 konaklama tesisinde çalışan personele 'Travalife Sürdürülebilir Eğitimi' verildi.

Projeyle Alanya’daki konaklama tesislerinin Avrupa’daki tesislerle rekabet edebilir hale getirilirken eğitimler sonucunda ilçede uygun görülen 17 tesis belge almaya hak kazandı.

ALTSO toplantı salonunda düzenlenen törende KONUŞAN Travelife İş Geliştirme Müdürü Sören Stober Türkiye’nin halen Avrupalı tur operatörleri için çok önemli bir destinasyon olduğuna dikkat çekti. Başta İngiliz ve Hollandalı tur operatörleri olmak üzere gelişmiş birçok ülkede tur operatörleri sürdürülebilir turizm konseptini benimseyen ve uygulayan tesislere öncelik vermeye başladığını ifade eden Stober, "Alanya ve Türkiye perspektifinden baktığımızda gelişmelerin gerisinde kalınmaması ve farkındalık yaratmak için bu gibi projeler büyük önem taşıyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Bu eğitimlerin bir başlangıç olduğunu ifade eden ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, tüm dünyadaki büyük tur operatörleri artık çevreye duyarlı, doğal kaynaklara saygılı ve yenilenebilir enerji kullanarak sürdürülebilirlik kavramını benimseyen tesislere öncelik vermeye başladığını söyledi.

Aydoğan, "Ülkemize rakip ülkeler bu konuda pastadan pay kapabilme adına çok ciddi adımlar atıyorlar. Biz de bu projeyi gerçekleştirerek ülkemizde de farkındalık yaratmak istedik. Orta ve uzun vadede turizmde sürdürülebilir tesislerin önü açık. Kendisini sisteme entegre etmeyen tesisleri zor günler bekliyor.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: