Alanya'da 2B Başvuruları 4 Bine Ulaştı

Alanya'da 2B alanlarının satışına ilişkin başvurular 4 bini buldu.

Alanya'da 2B alanlarının satışına ilişkin başvurular 4 bini buldu.

Türkiye'de 30 Ekim'de sona erecek 2B alanlarının doğrudan satışına ilişkin başvurular, Alanya'da devam ediyor. İlçeye bağlı köy ve beldelerde hak sahipleri Alanya Milli Emlak Müdürlüğü'nde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Alanya Milli Emlak Müdürü Ömer Ertüzün, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 2B alanları için başvuranların 4 bini bulduğunu söyledi.

2B arazileri için 8 binden fazla başvuru beklediklerini dile getiren Ertüzün, başvuruların 30 Ekim'de sona ereceğini anımsattı.

Reklam
Reklam

Başvuruların yüzde 50'sinin yapıldığını bildiren Ertüzün, 2B başvurusu için vatandaşlara son güne bırakmamaları çağrısında bulundu. Ertüzün, "Vatandaşımızın mağdur olmaması için çalışıyoruz. Bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Ama şu ana kadar sadece 8 bin 144 kişiden 4 bin kişiye ulaştık. Eğer 2B'ye sahip vatandaşlarımız 30 Ekim'e kadar başvurusunu yapmazsa telafisi olmayan bir yola girmiş olacak" dedi.

2B alanlarına sahip olanların bu süre zarfında başvuru yapmaması halinde kullandığı mülkün hazineye kalacağını ifade eden Ertüzün, "Yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Sürenin dolmasına kısa süre kaldı. Bu süre içerisinde de 4 bin başvuru daha bekliyoruz. Bunu yetiştirmek için gece gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.

Ertüzün Alanya'da 2B kapsamında 6 bin 460 parselde toplam 20 milyon 714 bin metrekare alan olduğunu kaydetti.

Muhabir: Mustafa Kurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: