Alanya'da 6 Farklı Ülkeden Anne Birlikte 'Anneler Günü'nü Kutladı

Antalya'nın Alanya ilçesinde 6 farklı ülkeden anne ve çocukları Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'in eşi Ayşe...

Antalya'nın Alanya ilçesinde 6 farklı ülkeden anne ve çocukları Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'in eşi Ayşe Özdemir'in başlattığı ‘El üstünde kimin eli var’ projesi kapsamında Anneler Günü etkinliğinde bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen eğlence programında ilçeye yerleşmiş Finlandiya, Rusya, Slovakya, Almanya, Polonya ve Türk anneler çocuklarıyla birlikte gerçekleştirdikleri gösteriyle ilgi topladı. Her ülkenin kendi ülkesine yönelik gelenek ve göreneklerinin yansıtıldığı oyunlarda bürokrat ve yabancı gelinlerden olaşan Türkiye 'Sultanlar' ekibi de çeşitli oyunlar sergiledi. Eğlencede Alanya'da yaşayan yabancı gelinler ile Türk gelinler kaynaştı. Çok güzel bir program geçirdiklerini ifade eden kaymakam eşi Ayşe Özdemir, hep beraber halay çektiklerini söyledi. Halay çekerken her milletten
insan olduğuna dikkat çeken Özdemir, muhteşem bir eğlence geçirdiklerini dile getirdi. Özdemir, "Buradan Türk milletinin, insanın özünün ne kadar güzel olduğunu, yüreğinin ne kadar güzel olduğunu, birlik beraberlik içinde yapılan her şeyin ne kadar bereketlendiğini gördük. İnsanız, insan gibi yaşayacağız ve bunu bütün dünya ile birlikte yaşayacağız." dedi.

Reklam
Reklam

HER ÜLKEDEN ALANYA'DA GELİN VAR

Eski FİFA kokartlı milli hakem Kuddusi Müftüoğlu'nun eşi Finlandiya asıllı Türk vatandaşı Pauliiana Tuba Müftüoğlu'da Türkiye'nin 'Sultanlar' ekibinin arasında yer aldı. Çeşitli Türk oyunlarını sergileyen Müftüoğlu, 20 yıldan beri Türkiye'de yaşadığını söyledi. Müftüoğlu, burada uluslararası annelerin dostluk gününü yaşadıklarını dile getirdi. Alanya'da yaşayan çok yabancı gelin bulunduğun belirten Müftüoğlu, "Aramıza yeni gelen gelinlerde var. Onları da Türklerle kaynaştırmak istedik. Çok güzel bir programdı, bende çok heyecanlıyım.’’ diye konuştu.

YABANCI GELİNLER ALANYA'DA OLMAKTAN MUTLU

Alman gelin Julia Alaatinoğlu, Alanya'da olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Kendisinden sonra gelen bayanlara bu şekilde yardımcı olduklarını kaydeden Alaattinoğlu, "Bu kapıları açabildim ve bu yüzden çok mutluyum.’’ şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: