Alanya'da 9 su sporu parkuruna yasak geldi

ANTALYA (İHA) - Alanya'da 4 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, Su Sporları İstasyonu ihale yetkisi tekrar kaymakamlığa verildi. Kaymakamlıkta yapılan toplantı sonunda, Alanya'da tespit edilen 9 su sporu istasyonuna yasak getirildi.

Maliye Bakanlığı, belediyelere verdiği su sporları ihalesi yetkisini yeniden kaymakamlıklara verdi. Kararın ardından Alanya Kaymakamı Günhan Sarıkaya'nın başkanlığında Turizm Amaçlı Su Sporları Faaliyetleri Kurulu bugün bir toplantı yaptı. Toplantıda Okurcalar Beldesi'nde 6, Avsallar Beldesi'nde 3 olmak üzere toplam 9 Su Sporları Parkuru'na güvenlik nedeniyle yasak getirildi. Kurulun gerçekleştirdiği toplantıda su sporlarının işletmeciliğinin acente ve otellere verilmesi kararı alınırken, elde edilecek gelirin Köy Hizmet Birliği'ne verilmesi kararlaştırıldı. Kiracı konumundaki Turizm Amaçlı Su Sporları Faaliyetleri Kurulu, Mali Bakanlığı'na 250 bin YTL kira ödeyecek.

Reklam
Reklam

4 kişinin hayatını kaybettiği çatışmaya varan gerginliği, Alanya Kaymakamı Günhan Sarıkaya Başkanlığı'nda toplanan Turizm Amaçlı Su Sporları Faaliyetleri Kurulu çözdü. Kaymakamlık makamında 14.00'de yapılan toplantıda Okurcalar Beldesi'nde 4 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan çatışma nedeniyle güvenlik açısından Okurcalar ve Avsallar beldelerinde 9 istasyona sezon boyunca yasak getirilmesi kararı alındı.

Basına kapalı olarak yapılan ve yaklaşık 1.5 saat süren toplantı sonunda bir açıklama yapan Alanya Kaymakamı Günhan Sarıkaya, su sporları parkuru ihalesi ile ilgili yaşanan belirsizliğe açıklık getirdi. Sarıkaya, "Maliye Bakanlığı, ihaleyi Mal Müdürlüğü tarafından yapılması kararı almıştı. Yapılan ilk ihalede 2 milyarlık olan bir parkur 7 milyara çıktı. 10 milyar da verilse bu parayı bizim alma yetkimiz yoktu. Bu tamamen Mal Müdürlüğü'nün konusudur. Mal Müdürlüğü tarafından yapılan su sporları ihalesini iptal ederek, bu parkurların belediyelere kiralanmasına karar vermişti. Şimdi bakanlık yeniden ihalenin kaymakamlık başkanlığında geliri Köy Hizmet Birliği'ne aktarılmak üzere Turizm Amaçlı Su Sporları Faaliyetleri Kurulu'na verdi. Bakanlık bizden sadece peşin olarak 250 bin YTL kira istedi" dedi.

Reklam
Reklam