Alanya'da Bir Ton Kaçak Sığır Eti Ele Geçirildi

Alanya İlçesinde, polisin şüphesi üzerine durdurulan bir kamyonette yapılan aramada piyasa değeri 35 bin lira...

Alanya İlçesinde, polisin şüphesi üzerine durdurulan bir kamyonette yapılan aramada piyasa değeri 35 bin lira olan 1 ton 280 kilo kaçak sığır eti ele geçirildi, olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı.

D-400 Karayolu Alantur mevkiinde A.G. idaresindeki Kocaeli plakalı kamyonet polisin şüphesi üzerine durduruldu. Kamyonetin kasasında sağlıksız koşulda poşetlenmiş halde 1 ton 280 kilo kaçak sığır eti ele geçirildi. Olayla ilgili kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

Ele geçirilen kaçak sığır etleri, Alanya İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Reklam
Reklam

Alanya İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar yaptığı açıklamada, "İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün denetimi sırasında 1 ton olduğunu tahmin ettiğimiz kaçak sığır eti yakalandı. Yurt içi veteriner sağlık raporu olmadığı için kaçak hayvan sevki işlemi yapıyoruz. Tüketime asla sunulmayacak ve imha edilecek. Üretici hakkında yasal işlem ile idari para cezası uygulanacak" dedi.

Ele geçirilen kaçak etin piyasa değerinin 35 bin lira olduğu, araç sürücüsü A.G ve etin sahibi M.K'ya ayrı ayrı bin 279 lira para cezası kesildiği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: