Alanya’da Hayır Çarşısı Kuruluyor

Antalya’nın Alanya ilçesinde geliri öğrenci yurdunun yapımında harcanacak olan kermes düzenleniyor. Eğitime ve öğrencilere...

Antalya’nın Alanya ilçesinde geliri öğrenci yurdunun yapımında harcanacak olan kermes düzenleniyor.

Eğitime ve öğrencilere verdiği destekleriyle öne çıkan Alaaddin Keykubat Eğitim ve Kültür Vakfı çatısı altında, Keykubat Eğitimciler Derneği (AKED), Gönüller Kavşağı Derneği (GÖN-KAD), Alanya Birleşik İşadamları Derneği (ALBİAD) geniş kapsamlı gıda, giyim, çeyiz eşyası, tablo ve bir dizi kültürel etkinliklerinde yer alacağı kermes düzenlenecek. Alanya'da Eşgilik Düğün salonu'nda yapılacak olan kermes 6 gün sürecek. Kermesin sunuculuğunu STV’nin sevilen programı Maceracı Murat Yeni yapacak. Kermesin açılışını AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu yapacak. 25 Mart’ta açılışı planlanan kermes 30 Mart Cumartesi günü saat 23.00 son bulacak. Kermesten elde edilecek gelirle Alaaddin Keykubat Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Oba beldesinde Nisan ayında inşaatına başlanacak olan 180 kişilik Mükerrem Babaoğlu Öğrenci Yurdunun inşaatında harcanacak.

Reklam
Reklam

Alaaddin Keykubat Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hüsnü Özbudak, ilçe halkını bir dizi kültürel etkinlikler düzenleyerek eğitime katkıda bulunmak istedikleri hayır çarşısında hayra davet ettiklerini belirtti. Alanyalılar’ın bu tür etkinliklere ciddi destek olacağını dile getiren Özbudak, hafta boyunca günün her saatinde bütün vatandaşların eş ve çocukları ile kermese katılabileceklerini söyledi.

Etkinlikler her akşam ülkemizin tanınmış simaları tarafından verilecek konferans, şiir dinletisi, naatlar ve yarışma programları ile ayrı bir güzellik kazanacak. Etkinlik kapsamında 25 Mart saat 19.00’da Tarihçi Yazar Muhammet Kocaybey'in 'Asımın Neslinden Çanakkale'ye Tarihin Şeref Levhaları' isimli konferans verilecek. 26 Mart saat 19.00’da Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan 'Eğitimde başarı' isimli konferans verecek.27 Mart saat 19.00’da emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Türkiye’nin tanınan hatiplerinden Necmettin Nursaçan'ın, 'Kültürel Farklılıkların Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) Ashabındaki Yansımaları'isimli konferans düzenlenecek. 28 Mart saat 19.00’da İpek Sesli Şair Dursun Ali Erzincanlı'nın ‘Efendimiz (S.A.V.) ile ilgili söyleyeceği naat ve şiirlerle meftun gönülleri coşturacak.

Reklam
Reklam

29 ve 30 Mart akşamı saat 19.00-22.00 arasında Maceracı Murat Yeni’nin sürpriz yarışmaları, hediyeleri, stand up gösterileri ile ayrı bir hüviyet kazanacak.
Hayır çarşısına 25-30 Mart tarihleri arasında her gün saat 08.00-23.00 arasında tüm halk davet edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz