Alanya’da hırsızlık olayları yüzde 31,4 düştü

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü geliştirdiği projelerle, 2011 yılında hırsızlık suçlarını yüzde 31.4, mala karşı işlenen...

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü geliştirdiği projelerle, 2011 yılında hırsızlık suçlarını yüzde 31.4, mala karşı işlenen suçları da yüzde 18,1'lik düşüş yaşandı.

Alanya Emniyet Müdürlüğü'nün geliştirdiği ‘ayak izi uygulaması’, ‘zil uygulaması’, ‘komşu kollama’, ‘düdük uygulaması’ ve ‘hanutçulukla mücadele’ projeleriyle artan hırsızlık oranlarını ve mala karşı işlenen suç oranlarını büyük oranda düşürdü. Projelerin konuşulduğu ilçede meydana gelen bütün hırsızlık olaylarında yüzde 31,4 düşüş sağlandı.

Reklam
Reklam

İlçede mala karşı işlenen suç sayısı 2009 yılında bin 644 iken, 2010 yılında bu yüzde 9,1 artarak bin 795’e yükselmişti. Artan nüfusa rağmen ilçede 2011 yılında geliştirilen projelerini devreye sokan İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur, mala karşı işlenen suçları ön görülen yüzde 2’lik oranı dokuza katlayarak yüzde 18,1 oranında düşürdüklerini söyledi. Projelerin yanında sahillerde güven timlerini oluşturduklarını ifade eden Dur, sahillerde meydana gelen açıktan hırsızlık olaylarının üzerine gittiklerini kaydetti. Bu güven timlerinin aynı zamanda semt pazarlarında da görev yaptığını kaydeden Dur, “Projelerimizi ilçede esnaf, muhtar, site yöneticileri ile toplantılar düzenleyerek anlatıyoruz. Onlarda uygulamalarda gerekeni yaparak ilçenin huzur ve güvenine katkı sağlıyor.” dedi.

Geliştirdikleri ‘hanutçulukla mücadele’ projesini bir çok ilçenin örnek aldığını kaydeden Dur, turizm merkezi olan Alanya’da hanutçulukla mücadele timlerini kurduklarını ifade etti. Dur, geceleri eskiden olduğu gibi sokak aralarında belli aralarla polisin varlığını hissettirmek amacıyla düdük uygulamasını devreye sokarak gece devriyelerini arttırdıklarını belirtti. Site ve apartmanların kapalı tutulması için ayak izi uygulamasına geçtiklerini ifade eden Dur, insanların tanımadıkları kişilere kapıyı açmamaları için ‘komşu kollama logolu, ‘Bu site komşu kollama sistemini desteklemektedir’ ibareli levhalar astırıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: