Alanya'da Kazı Merkezi Kurulacak

Alanya'da bölgenin yeraltı ve denizaltı tarihinin ortaya çıkarılması için araştırma merkezi kurulması hazırlıklarına başlandı.

Alanya'da bölgenin yeraltı ve denizaltı tarihinin ortaya çıkarılması için araştırma merkezi kurulması hazırlıklarına başlandı. Kaymakam Erhan Özdemir, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen ile Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sualtı Arkeolojisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Hakan Öniz, Alanya Müzesi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Kaymakam Özdemir, Alanya'da sualtı ve yeraltı kazı çalışmalarını araştırmak üzere kurulması planlanan Selçuklu Araştırma Merkezi ile ilgili somut adımlar atılabilecek pozisyona geldiklerini ifade etti. Mekanın bölge için önemine dikkat çeken Özdemir, burada yapılacak çalışmalarla tarihe ışık tutacak bir takım bulgulara ulaşabileceklerini kaydetti. Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sualtı Arkeolojisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Hakan Öniz ise kurulacak merkezin ve oluşumun özellikle Selçuklu dönemini araştıracağını belirtti. Denizaltında ve yerüstündeki her türlü arkeolojik kalıntının araştırılabileceği bir merkezin Alanya'da kurulması gerekliliği konusunda toplantıda görüş birliğine varıldığını dile getiren Öniz, bu konuda belediye tarafından bölgedeki eski bir yapının restore edilerek merkez olarak hizmete sunulacağını belirtti. Belediye Başkanı Sipahioğlu da arkeolojik kazılarda yavaş yavaş denize doğru inmek mecburiyetinde olduklarını ifade etti. Bu konuda kaymakamlık ve belediye olarak Öniz ve ekibinin çalışmalarına her türlü desteği verdiklerini dile getiren Sipahioğlu, "Alanya Kalesi, sadece kaleden ibaret değil. Denizin içerisindeki binlerce yıllık geçmiş, Alanya Tersanesi'nin bilinmeyenleri çalışmalarda çıkacak yeni bulgularla Doğu Akdeniz'in tarihteki önemini ve tarihte üstlendiği misyonu ortaya çıkaracaktır" dedi. Sipahioğlu, bu çalışmaların tek merkezde yapılması için tarihi doku içerisinde bulunan önemli bir yapıyı restore edeceklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz