Alanya'da Kruvaziyer Turizmi

Alanya'ya nisan ayının başından bu yana 5 kruvaziyer ile yaklaşık 6 bin yolcu geldi.

Alanya'ya nisan ayının başından bu yana 5 kruvaziyer ile yaklaşık 6 bin yolcu geldi.

ALİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Taç, yaptığı açıklamada, nisan ayında Alanya'ya 5 kruvaziyer ile yaklaşık 6 bin yolcunun geldiğini söyledi.

Yıl başından itibaren ise ilçeye 12 geminin geldiğini bildiren Taç, "İsrail ile diplomatik ilişkilerin düzelmesiyle Alanya'ya daha fazla kruvaziyer gelebilir" dedi.

Alanya'ya gelen kruvaziyer sayısında geçen yıla göre artış beklediklerini ifade eden Taç, "Geçen yıl 31 gemi gelirken bu yıl 40 civarında geminin gelmesini bekliyoruz. İsrail ile ilgili acentelerle görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öte yandan İtalya'nın Civitavecchi Limanı'ndan hareket eden Bahama bandıralı "Norwegian Jade" adlı 11 katlı lüks yolcu gemisi, Alanya Limanı'na demir attı. Lüks yolcu gemisi ile çoğunluğunu Amerikan, İngiliz, Alman, İtalyan turistlerden oluşan 2 bin 493 yolcu geldi.

Lüks yolcu gemisinin akşam saatlerinde Güney Kıbrıs Rum kesiminin Limasol Limanı'na hareket etmek için ayrılacağı belirtildi.

Muhabir: Mustafa Kurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: