Alanya'da laleler çiçek açtı

Alanya'da Türk kültürünün de bir parçası olan lale, nergis, sümbül soğanları çiçek açmaya başladı.

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehrin çeşitli yerlerindeki parklarda ve refüjlerde Türk kültürünün de bir parçası olan lale, nergis, sümbül soğanları çiçek açmaya başladı.

Kasım ve Aralık aylarında dikimleri yapılan lale, nergis, sümbül soğanları peyzaj uygulamalarına yenilikler katmaya devam ediyor. Atatürk Anıtı yanındaki yeşil alanda yapılan kapsamlı peyzaj uygulaması ise vatandaşların ve turistlerin uğrak yeri haline geldi. Şehrin çeşitli alalarındaki lale bahçeleri havaların da ısınmasıyla şehri gezen aileler için birer fotoğraf stüdyosunu andırmaya başladı. Her gün yüzlerce insan bu bahçelerde fotoğraf çektirerek ısınan havaların tadını çıkarıyor.

Reklam
Reklam

Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar yaptığı açıklamada “Ülkemizin soğanlı bitki kültür mirasına sahip çıkmak amacıyla lale, sümbül, nergis gibi soğanlı bitkilerin kullanımını yaygınlaştırmamız gerekmektedir. Bu nedenle peyzaj uygulamalarımızda kullanımına önem verdiğimiz soğanlı bitkilerimizin dönem dönem açmaya başlamasıyla, parklardaki çiçeklenme Nisan sonuna kadar devam edecek” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz