Alanya'da Öğrencilere Uzaklaştırma Cezası Verilmesi Protesto Edildi

 Akdeniz Üniversitesinin Alanya'daki birimlerinde öğrenim gören bazı öğrencilerin, katıldıkları eylem nedeniyle uzaklaştırma cezası alması, düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Akdeniz Üniversitesinin Alanya'daki birimlerinde öğrenim gören bazı öğrencilerin, katıldıkları eylem nedeniyle uzaklaştırma cezası alması, düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Akdeniz Üniversitesi Olbia Çarşısı'nda toplanan bir grup öğrenci, yerleşke içindeki merkezi yemekhaneye kadar sloganlar atarak yürüdü. Yemekhane önünde grup adına basın açıklamasını okuyan üniversite öğrencisi Okan Özer, Türkiye'de yaklaşık 2 bin 800 öğrencinin tutuklu olduğunu ve Akdeniz Üniversitesi'nin Alanya yerleşkesinde de çeşitli eylemler yapan 10 öğrencinin bir ay uzaklaştırma cezası aldığını söyledi. Verilen cezaları "Eğitim hakkına yönelik gasp" diye nitelendiren Özer, öğrencilerin okullarına geri alınmalarını istedi. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: