Alanya'da Özel Sporcular Lige Hazır

Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek Özel Sporcular Deplasmanlı Futbol Ligi'ne katılacak olan Özgün Kardelen Spor...

Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek Özel Sporcular Deplasmanlı Futbol Ligi'ne katılacak olan Özgün Kardelen Spor Kulübü, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ve belediye başkanı Hasan Sipahioğlu'nu ziyaret etti.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) Başkan Vekili Feridun Özdeş'in yaklaşık 1,5 yıldır üzerinde çalıştığı lig projesi, Türkiye'de ilk kez hayata geçirilecek. Lige, Alanya'dan Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu Spor Kulübü de katılacak.

Özgün Kardelen sporcuları, kurum sahibi Feridun Özdeş ve takım antrenörü Gökhan Karakoç ile birlikte Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir’i ziyaret etti. Konuklarını makamında ağırlayan Kaymakam Özdemir, böyle önemli bir lige Alanya'dan da bir takımın katılacak olmasının gurur verici olduğunu söyledi. Özdemir, "Alanya'ya geldiğim günden bu yana çok önemli organizasyonlarla karşılaşıyorum. Bu çocuklarımızın da Alanya'yı hatta tüm Akdeniz 'i en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Özgün Kardelen'in şampiyon olmasını yürekten diliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Ziyarette yer alan İlçe Spor Müdürü Erdal Tamrak da, müdürlük olarak her konuda kulübe destek olacaklarını belirtti.

Heyet daha sonra Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile bir araya geldi. Sporcularla bir süre sohbet eden Başkan Sipahioğlu, "Artık Alanya’nın da 1.ligde bir futbol takımı var. Engellilerin sosyal hayatın içersinde aktif yer almaları için çok önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Bugün iki mutluluğu birden yaşıyoruz. Birincisi Türkiye genelinde yapılacak olan Deplasmanlı Futbol Ligi sporcuları olan bu çocuklarımız, ikincisi ise dünyada ilk defa Alanya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası. Özgün Kardelen Spor Kulübü'ne şimdiden başarılar diliyorum" diye konuştu.

Söz konusu ligin dünyada sadece Fransa ve İngiltere'de uygulandığını söyleyen Özdeş ise, lige 14 kulübün katılacağını belirtti. Özdeş, "Proje, Dünya Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) tarafından da ilgiyle takip ediliyor. Ligin fikstürü belirlendi. Şimdiden tüm kulüplerimize başarılar diliyorum" dedi. Özdeş, lige Özgün Kardelen Spor Kulübü'nün de katılacağını ifade ederek, "Biz de okul olarak lige katılıyoruz. Sadece Alanya'yı değil tüm Akdeniz'i en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz