Alanya'da Tarım Şenliğine 40 Firma Katıldı

Toslak köyünde düzenlenen 'Alanya 3. İyi Tarım Uygulamaları Şenliği' ve 'Tarım Girdileri Sergisi' yerli ve...

Toslak köyünde düzenlenen 'Alanya 3. İyi Tarım Uygulamaları Şenliği' ve 'Tarım Girdileri Sergisi' yerli ve yabancı ülkeden 40 üretici firma katılarak ürünlerini tanıtıyor.

Toslak Yeniköy Hacıkerimler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından Toslak köyünde düzenlenen 'Alanya 3. İyi Tarım Uygulamaları Şenliği' ve 'Tarım Girdileri Sergisi' bugün başladı. 3 gün sürecek olan şenlik ve sergiye yerli ve yabancı ülkeden 40 üretici firma katılarak ürünlerini tanıtıyor. Şenlik ve serginin açılışında konuşan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, tarımın insan hayatında hep var olduğuna dikkat çekti. Özdemir, lanya'daki tarım şenliğinin amatör ruh ve profesyonelce, yürekli bir şekilde ortaya konulduğunu belirtti. Özdemir, bir köy şenliği niteliğinde başlayan etkinliğin bugün ihtisas fuarlığına adaylığını koymaya kararlı adımlarla giden bir yapı olduğunu söyledi. Sanayi devrimi ile geriye düşen tarımda bilginin 2. Dünya Savaşı'ndan sonra kıymetinin farkına varıldığını kaydeden Özdemir, Hollanda ve İsrail'in bir çanta tohumla kamyon ve tırları sebze ve meyveyle doldurduğuna dikkat çekti. Özdemir, bu çalışmanın içerisinde olduklarını ve olmayada devam edeceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Şenliğin bölge ürünlerinin sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda tanıtılmasına katkı sağladığını belirten Toslak Yeniköy Hacıkerimler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özen de, şenliğe çeşitli tohum, zirai ilaç, gübre ve tarım makineleri olmak üzere yerli ve yabancı 40 firmanın katılarak ürünlerini, yeni teknolojilerini sergilediği belirtti. Özen, Özellikle yeni geliştirilmiş domates ve hıyar ürünler çiftçilerin dikkatini çektiğini söyledi.

Sergi ve şenliğe Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, belde belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, çiftçiler ve davetliler katıldı.

Törendeki konuşmalardan sonra 'Alanya 3. İyi Tarım Uygulamaları Şenliği ve 'Tarım Girdileri Sergisi' okunan dua ve kurdele kesimiyle açılışı yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: