Alanya'da Toplu Taşımada Yeni Uygulama

Antalya'nın Alanya ilçesinde özel halk otobüslerinin durakları turuncu renge boyanarak özel araçların park yapmamasının önüne...

Antalya'nın Alanya ilçesinde özel halk otobüslerinin durakları turuncu renge boyanarak özel araçların park yapmamasının önüne geçiliyor. Turuncu renkli durakların olduğu yerlerde park eden araçlara polis 77 lira para cezası kesecek.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ile belediyenin ortaklaşa yaptığı çalışmada; otobüs durakları turuncu renge boyanıyor. İlçede bulunan 110 otobüs durağı bulunuyor. Ocak ayından buyana 821 adet araca uygunsuz park yaptığı gerekçesiyle Alanya Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından yasal işlem yapıldı. Bu araçlara toplamda 63 bin 217 lira para cezası uygulandı. Bu konuda çok şiyaketler aldıklarını ifade eden Alanya İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur, aşırı derecede otobüslerin duraklarında uygunsuz parklar yapıldığını söyledi. Vatandaşların daha çok dikkat çekmesi açısından belediye ile ortaklaşa yapılan çalışmayla otobüs duraklarını turuncuya boyadıklarını kaydetti. Bu turuncu duraklara özel halk otobüslerin ait olduğuna dikkat çeken Dur, "Şuana kadar merkezde bulunan 10'a yakın durağı turuncu renge boyadık. Uygulama henüz yeni. Bundan sonra turuncu renkli duraklara park eden özel araçlara ceza keseceğiz. Vatandaşlarımızın bu nedenle daha dikkatli olmaları gerekiyor." dedi.

Reklam
Reklam

Dur, yeni uygulama ile özellikle turizm sezonunda otobüsleri yoğun şekilde kullanan turistlerin de rahat seyahat edeceğine dikkat çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: