Alanya'da trafik kazasında ölü sayısı üç oldu

Letonyalı turist ile cipin sürücüsü hayatını kaybetmesinin ardından olay yerinde yaralanan kadının annesi de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Alanya İlçesinde, otomobilin çarptığı safari cipinde bulunan Letonyalı turist ile cipin sürücüsü hayatını kaybetmesinin ardından olay yerinde yaralanan kadının annesi de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 7 turistin ise özel hastanelerde tedavileri sürüyor.

Kaza, Alanya'da dün saat 18.15 sıralarında D-400 Karayolu Dinek mevkiinde meydana geldi. Hasan Dağlı'nın (28) kullandığı 07 NKH 18 plakalı otomobil, önünde giden ve turist taşıyan Şadi Çetin (36) yönetimindeki 07 NHZ 10 plakalı safari cipine çarptı. Önce bariyerlere çarpan cip takla atarak ters vaziyette durdu.

Reklam
Reklam

Safari dönüşü turistleri otellerine götürürken kaza yapan cipte bulunan yolculardan Letonya uyruklu Liena Aksika (27) öldü.

Kazanın ardından yaralı olarak ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne götürülen Tim Tur'a ait cipin sürücüsü Şadi Çetin de kurtarılamadı.

Letonyalı Liena Aksika'nın annesi Maruta Aksika (65) da tedavi gördüğü hastanede öldü.

Kazada yaralanan Hollandalı Thea Coanen (50), John Coanen (51), Adrıanus Dewith (59), Matilda Abramsen (60), Belçikalı Piter Paelinck (29) ve Dergis Valeria (20) Özel Hayat Hastanesi'nde ve Olegs Dervu (40) ise Özel Can Hastanesi'nde tedavileri sürüyor.

Tedavi sırasından ölenlerin otopsisi Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının gözetiminde Alanya Belediye Mezarlığı morgunda yapıldı.

Sorgusunun ardından otomobil sürücüsü adliyeye sevk edilecek.